mozgás

tömeg

máshol

Titokzatos folyó

2010.01.14. 09:38 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Mystic River (2003) - Kétoscaros gyöngyszem Clint Eastwoodtól. Kiválóan sikerült dráma, három megfelelően megválasztott főszereplővel (Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon), egy erős vezérszál, és azon túl a sok személyes mellékszál. Nagyon jó húzásnak tartom hogy az elejét ilyen durvára vették (de nem közönségesre), ami után egyből ugrunk vagy 30 évet, és a sztori ott folytatódik, ahol. Abszolút kialakítja a nézőben azt az érzést amit kell: hogy itt történt valami, de nem tudunk mindent, és amúgyis rég volt, koncentráljunk inkább a jelenre, temessük el a problémát. Pont mint a három főhősben. Ebben egyébként is erős a film, nagyon jól elhelyezi a nézőt a megfelelő nézőpontban, jól átadja neki az adott érzést amit az éppen fókuszban lévő szereplő átél (pl. amikor Jimmy meg akarja tudni kit találtak meg a parkban, és a rendőrök nem engedik oda).

Azt kicsit erősnek tartom hogy Dave furcsaságai nem szúrtak még szemet a feleségének holott ugye nem tegnap óta házasok, és a befejezés is kicsit banális, de ezt felfogtam realista húzásnak, mert hát az élet is produkál ilyen helyzeteket néha (sőt gyakran). Amíg ide elérünk, addig viszont folyamatos a feszültség, sok gondosan kimunkált karakter fog kibontakozni, és sokmindent tudunk meg múltból-jelenből egyaránt.

Azt írja az imdb hogy ez Crime/Drama/Mystery/Thriller. Hát szerintem nem, ez egy dráma, és kár lenne belekeverni mást, mert csak ront rajta ha krimiként vagy thrillerként akarnánk megítélni. Ott egyébként 8-at kapott, amit én is megtámogatok a magam egyenértékű négyesével. Erősen ajánlott kategória.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr861650917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása