mozgás

tömeg

máshol

A Nap Könnyei

2009.12.18. 19:51 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Tears of the Sun (2003) - Ez a film a Blood Diamond elődjének tekinthető, kicsit más történetvezetéssel. A téma majdnem ugyanaz: Afrika szélsőséges diktátorok által uralt háborús zónái (ezúttal Nigéria), ahol értelmet nyer a revolution/second mértékegység. Innen kell egy speciális katonai alakulatnak (Bruce Willis vezényletével) kimenteniük egy amerikai doktornőt (az utolérhetetlenül bájos Monica Belluccit), ám az eljátssza a szokásos (szerintem rettentő idióta) drámát, hogy ő nem megy sehová a protezsáltjai nélkül. Komolyan nem értem hogy az ilyen missziós jóemberek hogy gondolják hogy ők maradnak, ők népet mentenek, ők megváltanak egy ilyen szituációban, amikor a diktátorok gyakorlatilag a saját népüket irtják. Gondolják hogy majd pont őket fogják megkímélni? Meg aztán ilyen szélsőséges helyzetben a megmentésre érkezett katonákkal vitatkozni, ez is mi, nem értem (abszolút úgy érzem hogy ilyen helyzetben nincsenek opciók). Na mindegy, ez egy más téma...

Ami nem tetszett, hogy a katonák véleménye egyik percről a másikra vett 180 fokos fordulatot, egyik percben szemrebbenés nélkül otthagyják a népeket, a másikban meg visszamennek értük mert megvilágosodtak hogy ők lesznek a helyi hősök. Túl vázlatos ez így. Az egyéb megvalósításokkal nincs gondom, szépen ábrázolták hogy az amcsik überképzett őskatonák, akik ellen az afrikai bokorugróknak csak hatalmas túlerőben van esélye. Tettek pár fordulatot is a történetbe, amik egyrészt kicsit indokolták a történéseket (pont jókor, amikor kezdtem őket kicsit irreálisnak érezni), másrészt eggyel magasabb szintre emelik a tétet. A vége kb. az amire mindenki számítana az alapsztori hallatán, de hát nem lehet mindig meglepetés.

Kellemes film, szerintem el lett találva. 3,5 mindenképpen jár, a 4 is majdnem.

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr551575473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása