mozgás

tömeg

máshol

Szavazzatok - Címkehasználat

2009.12.05. 13:24 | Mainframe | 7 komment

Címkék: blog szavazás

Egy fontos kérdésben szeretném kikérni a véleményeteket (tudom hogy sok jóval régebbi és rutinosabb blogger is olvas, őket ezúttal kifejezetten felszólítom a kommentelésre):

A téma pedig a címkék használata lenne. Ugyanis jelenleg kb. az egyes rovatok szétválasztására használom a címkéket, és nem emelek ki pl. kulcsszavakat a bejegyzésekből. A jelenlegi mód mellett szól hogy van kereső mind globálisan (google, vagy akármelyik), mind az oldalon belül, így ha csak arra vagy kíváncsi hogy "dinamikus hazárd", akkor rákereshetsz hogy miben szerepel, tehát kvázi felesleges a címke. A részletes, 'verbose' címkézés mellett pedig az szól, hogy nincs hátránya (hacsak nem tartjátok ezt zavarónak), elfér, rovat ugye nem lesz tőle több, és talán valami ezoterikus módon könnyebb lesz megtalálni vele valamit amit valaki keres (pl. blog.hu-s címkefelhőben való kattingatással, ami szerintem teljesen elborult mód lenne).

Szóval a két lehetőség, plusz egy bónuszopció:
A. Maradjon így a címkézés, csak a rovatokat jelölje, esetleg még 1-2 alkategóriát ami nem rovat (ld. 'beszólok', vagy 'egészségügy').
B. Legyen a másik véglet, minden valamirevaló szó, kifejezés legyen címke. Példa: ha írok egy Indiana Jones filmről, akkor ilyen címkék is legyenek: Indiana Jones, Harrison Ford, kaland, akció, náci, frigyláda, kalap, ostor, kígyó (stb.)
C. Legyen több címke, és egyúttal több kategória is. Amelyik címke legalább 3-4-szer visszatér, azt érdemes kategóriává emelni.

Na erre tessék szavazni, ha van időd, véleménynek, kifejtésnek örülök (pl. ha a C opció, akkor hány előfordulás kelljen a kategóriává váláshoz, ilyesmi).

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr971575749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heorogrim 2009.12.05. 15:09:07

A (de én gumifül vagyok, úgyhogy az én szavazatom felet ér :P)

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2009.12.05. 16:17:11

A v C
B kizárt

Alapelvként azok legyenek címkék ami témák _téged_ érdekelnek.

szrudi · http://www.pano360.hu 2009.12.05. 19:45:40

A

de én sem vagyok próó :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.12.05. 20:16:37

Nem is mondtam hogy csak a pro-k szavazhatnak, csak nekik kötelező. :) De mindenkitől szívesen veszem. ;)

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2009.12.06. 17:51:24

Én Próó vagyok, és a szavazatom kötelező érvényű a blogodra nézve.
:D

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2009.12.10. 11:15:35

C.

Amúgy blog.hu tud címkecsoportokat (gyk. kategóriákat, rovatokat helyettesítendő) kezelni?

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.12.10. 12:32:42

@PAStheLoD: Ezt így nem tudja, de tud olyat hogy ha a címkét úgy is beírom hogy r:címke, akkor lesz egy címke nevű rovatom (amit akár ki is listázhatok, mint én a "témázunk" résznél).
Tehát rovat-nemrovat megkülönböztetés van, címkecsoport nincs.
süti beállítások módosítása