mozgás

tömeg

máshol

A pécsi szál

2009.11.27. 21:08 | Mainframe | 4 komment

Címkék: média beszólok

Ugye hogy mindeki egyből a lövöldözésre gondolt a cím kapcsán, és nem a Kispál-számra? Na, ennyire tele van vele a média. Tény hogy ez egy viszonylag ritka (egyedülálló?) esemény az országban, de erőltetettnek érzem a teljeskörű, mélyreható és részletes sajtóvisszhangot. Ilyenkor még máskor viszonylag normális médiumok is átmennek bulvár-üzemmódba hogy tartsák a lépést a többivel.

Aztán amit az emberekkel tesz az esemény, az sem semmi. Mindenki minden létező fórumon valami megmagyarázhatatlan kényszert érez hogy okos dolgokat mondjon. Ezeknek a túlnyomó része persze ordenáré hülyeség. A teljesség igénye nélkül újra felszínre törtek olyan szénnécsépelt ősrégi témák (ráadásul egész értelmesnek látszó forrásokból), mint az erőszakos TV-műsorok és játékok felelőssége, én meg azonmód a kezembe temettem az arcomat. Maga Draskovics Tibor volt szíves bedobni a másik dobogós baromságot, hogy a fegyvertartás szabályait felül kéne vizsgálni. Ez pont olyan mint anno amikor a Mortimer-ügy kapcsán valami ügyeletes hülye akinek a nevét már rég elfelejtettük kitalálta hogy be kell tiltani a hagyományőrzést. Kezdünk lesüllyedni az amerikai idióták szintjére (biztos mert az passzol az amerikai mintájú iskolai lövöldözéshez), akik szentül hiszik hogy egy gyilkosságban a fegyver a hibás.

Persze széles a köre azoknak is akik most minden, az átlagostól kicsit is eltérő embert instant módon pszichopataként kategorizálnak, mert ugye a jelen eset elkövetője sem volt "százas", mint azt a pontos és korrekt híradásból megtudtuk. Egyszóval a legkevésbé megerőltető, viszont egyúttal a legkevésbé ésszerű és korrekt módon intézik magukban az emberek a dolgot. Arról a tömegről már szót sem kéne lassan ejteni akik ilyenkor részletesen taglalják hogy mit és hogy kéne csinálni az ilyennel. Ez már annyira ostoba és meddő dolog hogy jobb szóra sem méltatni.

Lassan rá kéne térni már a konkrét esetre is, nem? Hát nem tudom, annyira nem akarok beállni a sorba, az én területem inkább az emberi reakciók méltatása, meg nem hiszem hogy sokmindent hozzá tudnék tenni. A srác zavart volt, nyilván már az adott pillanatban megbánta amit tett (lévén ő maga hívta ki a rendőrséget), ezért kár lenne most őt beállítani az ügyeletes sátánnak. Szörnyű ami történt, nem vitás, de attól tartok mint minden ilyen felkapott ügy, ez is csak az éppen minden más miatt felgyűlt népharag levezetését fogja szolgálni. Azzal meg leginkább csak megalázza magát az ember hogy ilyen ösztönszintre süllyed le, úgyhogy szerintem mindenki gondolja meg hogy milyen emeletes bölcsességeket dob be a közösbe az ügy kapcsán.

Bónuszinfó, hogy körbement egy levél nálunk a Neptunon hogy lesz megemlékezés az áldozatOKról. Ezúton közölném a levél nemkicsit figyelmetlen írójának (mert ugye a levélküldő botnak minek válaszolnék), hogy _egy_ halottja van a lövöldözésnek, ne generálja itt a feelinget feleslegesen, az is bőven sok.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr471557338

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: "Az SSRI típusú gyógyszerek ténylegesen gyilkolásra késztetik az embereket" 2009.11.28. 07:52:55

Az Index cikke a Tények alapján azt írta, a vérvétel eredménye kimutatta: a pécsi halálos áldozattal járó iskolai lövöldözés elkövetõje aznap nyugtatót, elõzõ nap pedig antidepresszánsokat vett be. Nos, nem tudom hányan tudják, hogy az amerikai, has...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PlaTina512 2009.11.28. 10:38:06

"Mindenki minden létező fórumon valami megmagyarázhatatlan kényszert érez hogy okos dolgokat mondjon."
ÖNGÓÓÓÓÓL! :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.11.28. 10:47:49

@PlaTina512: Mi okosat mondtam? Szerintem semmit, csak azt hogy inkább senki ne mondjon semmit.

PlaTina512 2009.11.28. 10:52:37

@Mainframe: Te az észosztóknak osztottad az észt ;)
süti beállítások módosítása