mozgás

tömeg

máshol

Erőszakik

2009.11.26. 13:14 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

In Bruges (2008) - Zseniális film, műfajilag nehezen besorolható, mivel témáját tekintve elvileg akció, gyakorlatilag viszont a dialógusok adják az egész történet vázát, és ez is a film lényege, és egyben legerősebb oldala. Szóval talán inkább dráma. Ellenben jócskán televan a film (egész egyedi) humorral is, szóval akár vígjáték is lehetne. Szóval nehéz, na.

Főbb húzónevekként olyanok szerepelnek mint Colin Farrell, Brendan Gleeson, és Ralph Fiennes, mindegyikük olyan szinten egyedi és eltalált karaktert alakít, hogy öröm volt nézni. Itt muszáj vagyok megemlíteni az amúgy meglehetősen ismeretlen Jordan Prentice-t, aki a törpét alakítja, legalább olyan jó volt hogy ott a helye a másik 3 főszereplő mellett. A sztori lassabban és nehezebben bontakozik ki, de végig tud annyira érdekfeszítő maradni hogy egyszer sem néztem az órára közben. Rengeteg részletet és körülményt homályban tartanak (néhányat egyébként sosem fogunk megtudni), sokáig Harry-t, a főnököt sem látjuk, csak telefonon tartják a kapcsolatot.

Rengeteg fordulat után (melyek egyébként nem olyan hatalmas meglepetések, mégis valahogy tudtak nagyot szólni az adott helyzetekben) a film végét abszolút elegánsan és hatásosan kerekítették le, én pedig megbizonyosodtam róla hogy ez a film megérdemel egy ötöst. Még ha az egyes aspektusai esetleg "csak" 4,5-esek is voltak, az összhatás mindenképpen 5. Mindenkinek feltétlenül ajánlom.

Ja, még egy dolog: aki ilyen bénán jópofáskodó, az eredetivel semmi közösséget nem vállaló magyar címet ad egy filmnek, az szerintem menjen el szenet lapátolni, és kérem az állását, mert jobb vagyok. Látatlanban, nagyképűen, így.

mondás: (5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr171553809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása