mozgás

tömeg

máshol

Plants vs. Zombies

2009.07.26. 23:31 | Mainframe | 2 komment

Címkék: game

Vannak elborult játékok, és vannak nagyszerűen kivitelezett játékok. Ritka amikor a kettő ötvöződik, és ilyen élvezetes és nagyszerű elegy születik mint a fent említett kis (?) flashjáték.

 

 

 

 

Az alapszitu a következő: adott egy kockákra osztott kert, amit különböző növényekkel kell megvédenünk a hullámokban támadó zombihordáktól, amolyan tower-defense stílusban. Ám itt a növények és az ellenfelek széles skálája már önmagában olyan izgalmassá teszi a játékot, ami hosszantartó sikert szavatolna. Minden pálya elején a rendelkezésre álló növényekből ki kell választanunk n fajtát, amikből majd gazdálkodnunk kell az adott pályán, a többihez nem férünk hozzá. A növényeket napenergiából hozhatjuk létre, mely nappal magától is termelődik, de mindig előállítható a megfelelő növények segítségével, melyek csak erre jók, harcra nem. Ezen felül rendelkezésünkre áll még egy csomó féle harci növény, melyek a zombikat sebzik, védelmi növény, amik megakadályozzák előrenyomulásukat, illetve funkcionális növény, melyek egészen változatos dolgokra jók, a pénztermeléstől az egyes speciális zombik kiiktatásáig. A kapott/termelt/szerzett pénzből pedig az őrült szomszédtól különböző kiegészítőket vehetünk a játékhoz és a zen kerthez (erről később), amik igazán megfűszerezhetik a dolgokat. És akkor ez még csak az alapjáték volt, amin kívül mennyi hozzáadott érték van, figyeljünk csak:

A játék elején kapunk egy Almanachot, amiben minden növényről és zombiról lesz egy kisebb leírás, ami még véletlenül sem hasznos, de vannak olyanok amitől fekszel.
Aztán az idő előrehaladtával változik a pálya is, pl a második képen látható medencés hátsó kert már egy nehezítés az eredeti, sima füves kerthez képest. És akkor képzeld el mi lesz ha leszáll az éj, és ennek tetejébe még megjön a köd... (húúúú)
Egyes pályák után unlockolhatsz különböző bónuszjátékokat. Van egy Survival-sorozat, amin az egyes pályatípusokon kell x hullám egyre keményebb zombit visszavernünk. Van egy puzzle-sorozat, ahol két tök jól eltalált játékban tehetjük próbára az agyunkat, amíg még megvan (jajjj).
Az eddigieknek létezik egy-egy Endless változata is ha minden pályájukat megcsináltuk, ez az ami a neve. Addig játszhatunk amíg bírjuk, és nem vesztünk. Ja, ehelyütt jut eszembe a játék egyik legkomolyabb előnye is: automatikus mentés. Mindent elment, még azt is ha egy pálya közepén hagyod abba a játékot, és onnan (pontosan onnan) folytathatod tovább legközelebb. Egyszerű, de igen nagy előny.
Továbbá van egy csomó minijáték is, amik csak egyszerjátszósak, cserébe a legváltozatosabb kihívásokat tartogatják az Insaniquarium-tribute-tól kezdve a Bejeweled-utánérzésig, persze mind zombikkal. :D
Egy idő után lehet saját zen kertünk is (melynek valójában köze nincs zen kerthez, csak így hívják, és gondolom attól zen hogy nem özönlenek benne a zombik), melyben a játékból ismert növényeket gondozhatjuk, cserébe ők pénzt termelnek. Több ilyen kertet is csinálhatunk, így lehet éjszakai és vízi kertünk is, illetve egy különleges fa, melyet az égig növeszthetünk valami speciális meglepetés reményében.
És ha még ez sem elég, a történetet végigjátszva újra nekiugorhatunk, ezúttal úgy hogy a gép 3 növényt automatikusan kiválaszt nekünk minden pálya elején, véletlenszerűen, ezzel megnehezítve dolgunkat.

Többrétegű játék, mely sok-sok órát fog elrabolni az életedből ha leülsz elé. És addiktív, nem is kicsit. Abszolút a musthave kategória, szerezd be minél előbb, és próbáld ki, zseniális. Ötös, nem kérdés.

mondás: (5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr921270187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.07.27. 10:26:49

Én is csak ajánlani tudom. Legjobb!!! :)

Montana.. 2009.07.27. 13:23:57

Még én is, pedig az nagy szó! :D
süti beállítások módosítása