mozgás

tömeg

máshol

Isten Városa (Cidade de Deus)

2009.07.24. 16:48 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Cidade de Deus (2002) - 6 évvel a Slumdog Millionaire előtt készült, én csak most láttam, de egyből lejött hogy az ennek a filmnek az abszolút koppintása. Egy srác és közvetlen környezete életén keresztül ismerhetjük meg Rio egyik különösen kegyetlen és öntörvényű külkerületének, az Isten Városának mindennapjait. Egészen a gyerekkortól a felnőttkor kezdetéig (mely ezen a helyen nem pont ugyanazt jelenti mint máshol, a film egyik legemlékezetesebb idézete is erről szól) tart a történet, illetve egyúttal egy banda kialakulásától a feloszlásáig. Egészen váratlan időkben és helyzetekben tudnak bevezetni új szereplőket, a film utolsó percéig sem tudható hogy melyik járókelőn fog múlni a cselekmény további alakulása. És természetesen minden fontosabb szereplőről kapunk egy kisebb áttekintő sztorit, amúgy mellékszálként, addig megáll az élet a főszálon. Nagyon jó megoldás, tetszett. Úgy érzem sikerült érzékeltetni hogy az élet semmit nem ér a negyedben, amilyen gyorsan és váratlanul feltűnhettek szereplők, ugyanolyan gyorsan is haltak.

Nagyon jól megcsinált film, és ami felteszi rá a koronát, az az hogy ez a történet valódi, elejétől a végéig igaz és megtörtént. Kétórás betekintés magába a pokolba, de nem a szokásosnak mondható szörnyülködős-szenvelgős-túldramatizáló módon. Egy négyötödöt mondok rá.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr261266253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása