mozgás

tömeg

máshol

World of Goo

2009.07.12. 15:25 | Mainframe | 1 komment

Címkék: kép game

Mefi kollégánál úgyis a mainstream játékok sivársága a téma, úgyhogy akkor folytassuk a game-rovatot egy kevésbé régi cuccal, ez a World of Goo.

Egy viszonlag egyszerű, fizikát is figyelembe vevő építős játék az alapja, ezt fejelik meg különböző speciális építőelemekkel és különleges kihívást jelentő pályákkal. (Külön tetszett hogy a kötelező torony-híd-ilyesmi feladatokat már rögtön az elején letudja, majd később a játékban ezek többször visszatérnek, teljesen más körülmények között, így a megoldás is tök más lesz rájuk...) Egyes, főleg későbbi pályákon már nem is annyira a tervezés számít, hanem az ügyesség, lévén ott már előfordulnak időszenzitív feladatok is (nincs időlimit, csak a 'mit és hogyan'-on túl elkezd számítani az is hogy 'mikor').

A játékot több világra/fejezetre/pályára osztva játszuk, eltérő jellegű kihívásokkal, más környezettel (a digitális világ komolyan odatett, zseniális húzás), és általában más-más üzenettel. Mert a játékban van egy nem túl erőltetett, lazán, humorosan előadott mondanivaló is, ami megintcsak ritka manapság.

Nem túl hosszú játék, de ez nem is a nekiülök-végigtolom jellegű élmény, ezt pár pályánként érdemes csinálni, pár ráérő percben. Persze kérdés ki mennyire bírja letenni amikor közelít a fejezet befejezőpályája. :)

 

 

 

 

 

Szívesen látnék még ettől a csapattól játékokat, és rettentően élveztem ezt is. 4,5 pontot adok is rá, ami csak a kiemelkedő teljesítményekre jár.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr291241875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.07.12. 16:41:49

4,5 pont??? 5!!! vagy 6 vagy 7 vagy csilliárd :) Legjobb játék, imádtam. :)
(Első wii-s végigvitt játékom! ;) )
süti beállítások módosítása