mozgás

tömeg

máshol

Színház az egész körút

2009.06.20. 16:50 | Mainframe | 5 komment

Címkék: budapest bkv szánalmas

Bár már nem forró a dolog, hírértéke így alig van, de azért elmondom az alapszitut: a 4-6-os villamoson a megállókat és egyéb közleményeket bemondó egyenhangot lecserélték színészek hangjaira. Jópofának tűnhet, de elmondom miért nem az.

Az első és legkézenfekvőbb dolog mindjárt azt megkérdezni magunktól, hogy ez funkcionalitásban mennyivel viszi előrébb a járatot. Semennyivel. Olyan mintha új csengőhangot tennél a telefonodra. Az értékéhez nem ad, nem tudod jobban használni, semmi plusz. Arra jó, amire ez a színészhangos dolog is: vagizni. Egyedül és kizárólag arra. Csak míg mind szép szabályosan kiröhögjük a fizetős oldalakról csengőhangot töltögető lúzereket, addig a bkv hülyeségére rengetegen bólogatnak.

Mert erre most ki lett dobva egy halom pénz (mindegy mekkora halom, ha egyszer ki lett dobva), amit az (amúgy veszteségesen működő) cég költhetett volna akármi más értelmesre. Ehelyett most "az ismeretlen nő" helyett Rudolf Péter mondja hogy Blaha Lujza tér. Fogjatok le, nem bírok az eufóriámmal. Nem arról van szó, hogy nem szeretem a színészeket, vagy bármi fanyalgás, csak unom az ilyen (egyébként tipikus) seggvédő húzásokat, amik kurva jól mutatnak az év végi összegző jelentésben, hogy mennyi mindent csináltunk a bkv-nál. Aztán lehet rázni a faszt hogy mekkora király cégvezetők/tanácsadók/kivitelezők vagyunk. Mikor egy csengőhangot cseréltek le összesen, egy halom pénzért. És ők ezért kapnak fizetést, jutalmat és vállveregetést. Gáz.

Továbbá nem értem azt a hozzáadott funkciót (Akkor mégis van? Van, de nincs benne köszönet...), hogy most be kell mondani az egész vonalon ha egy színház epszilon-sugarú környezetébe értünk. Ez egyfelől azért hülyeség, mert milyen alapon a színházak (igen, értem hogy színészek a bemondók, és akkor hova szarjak...), miért nem a sztriptízbárok, vagy (hogy a kulturáltságom hamis látszatát keltsem) a múzeumok kerülnek bemondásra. Másfelől pedig azért, mert a színházbamenetelt nem a villamoson állva dönti el az ember. "Ja, hogy itt van egy lépésre a Madách, akkor beugrom megnézni a Macskákat..."

További idiótaság hogy újabban bemondják hogy csak akkor áll meg a villamos ha van valaki a megállóban és/vagy jelezve van. Na ez az az információ, ami nélkül kiválóan el tudnál élni a 4-6-os vonalán, és sosem járnál pórul. Szerintem aki egyszer is közlekedett itt, az tudja mennyi az esélye hogy valamelyik feltétel nem valósul meg. Pontosan 0.

Mit tépem itt a számat ha nem tudok valami alternatívát mondani, igaz? Mondok egyet: olvassák már be a megállókat angolul is, például. Úgy érzem Budapest egyik elsőszámú villamosvonalán, amin turisták tömegei közlekednek, ez nem irreális igény. Másrészt baszott hülyén veszi ki magát hogy azt bezzeg elmagyarázzuk angolul hogy légkondi van és ne nyiss ablakot, de azt hogy épp hová megyünk, na azt nem. Balkán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr611197197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Montana.. 2009.06.29. 11:17:38

Amíg nem hallottam, addig azt hittem, hogy ez ilyen kötelező nyavalygás, amúgy reflexből. De belefutottam én, és tényleg úgy szar, ahogy van. És a hetesen is tolják.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2009.07.18. 07:26:03

Legbosszantóbb, hogy már három különböző hangot kell kiszűrni, figyelmen kívül hagyni. Pedig intraaurális (bezony, ez van ráírva, nem én találtam ki :P), vidékiesen fülbedugós fülesem van, és még ezen is áttör a kultúra.

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.07.19. 14:31:53

1) Ismerek valakit aki kellően hülye időben utazott egy kellően kihalt megálló felé és _nem_ állt meg a 4-6os!!! :)

2) Abszolút baromság tényleg az egész, csak pénzkidobás.

3) Ezen röhög az egész világ, múltkor arra lettem figyelmes, hogy a mellettem álló 2 idegen hölgy ezen kuncog. Elkezdtünk beszélgetni és pont arra jutottunk mint Te, hogy 'miért pont a színházak'?! Kitaláltuk, hogy milyen jó lenne,ha este 10 után a szórakozóhelyeket mondanák be. Azért az ütne! :D "Innen csak pár lépés a Morrisons2, ahol koktélakcióval várják a kedves vendégeket" -- btw, pénzt is csinálhatnának belőle ha már olyan veszteségesek...

4) Külföldiül bemondás szerintem is alap lenne, nem is értem, hogy a nagyokosoknak ez így miért nem természetes... Szegény nem magyarul beszélőknek azért a 'budai hídfő' és egyéb vicces szavak nem biztos, hogy egyértelműek.

5) Konklúzió: Ez a BKV... mit vártunk? :)

Montana.. 2009.07.31. 17:44:05

Ezek mindenhova beszivárognak! Már a hetes buszon is tolják...

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.08.02. 10:36:18

Ülök a hetesen, erre mögöttem egy srác a másiknak: "B+, mióta mondja be a Dart Vader a Blahát?" :D Akkorát nevettem! :D:D
süti beállítások módosítása