mozgás

tömeg

máshol

Tron Legacy

2010.12.25. 12:04 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

Tron Legacy (2010) - Nem bírtam ki, megnéztem, és még a sok negatív kritikával együtt is csalódtam. Míg a látványvilágon csak minimális kozmetikai javításokat végeztek, hogy a kor színvonalára hozzák, a programok ugyanolyan antropomorf, logikátlan izék maradtak, mint a lassan harminc éves elődben. Nem tartom szerencsésnek, hogy pont ezt sikerült átvenni. Ráadásul úgy, hogy az a film anno nagyon durván meghaladta a korát a digitális megoldásokkal, míg itt semmi úttörés nem történt. A sztori rém lapos, már-már érdektelen, az alakítások legfeljebb közepesek, Jeff Bridges karaktere rettentő erőltetett, a szájába adott dolgok falsul szólnak ("Biodigital jazz", anyám borogass). A mélypont a helyszínek és díszletek képében jött el mindig: van aréna tapsoló meg fújoló néző-programokkal, van város, abban van bár lapdancer-programokkal, ésígytovább. Lehangoló. Ja, irtózatosan pofátlan product placement is van jópár, ami alatt olyat kell érteni, hogy a kamera premier plánban rázoomol a BMW/Ducati/Nokia márkajelre, mint egy rendes, félperces reklámfilmben. Fogy a pénz Hollywoodban, ennyire le kell feküdni?

Nem azért mondom, hogy letörjelek titeket, de eredetileg egy on-the-fly kritikát írtam róla, ahogy néztem, de az sajnos a blog.hu motorjának impotenciája miatt sikeresen nem került mentésre. Ennek tartalmát foglaltam össze röviden fent. A filmet meg ne nézzétek meg, akkor inkább a régit mégegyszer. Ez meg kap két és felet.

mondás: (2,5/5)
visszhang: (0/5)

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr852537413

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tron: Örökség (TRON: Legacy) 2011.01.10. 10:55:04

Alapsztori: Kevin Flynn fia eltűnt apját keresi és eközben szó szerint benyeli a modern technika. Odabent megelevenedett programokkal találkozik, többek között apja gonosszá vált teremtményével.Húzónév: Jeff Bridges, Olivia Wilde, Michael SheenMűfaj: s...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZmanUK 2010.12.27. 21:59:09

Na ez is két óra az életemből amit soha nem kapok vissza :)
süti beállítások módosítása