mozgás

tömeg

máshol

Pincérlány - édesen is csípős

2010.06.21. 01:31 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Waitress (2007) - Romantikus vígjáték, mások szerint hozza a klasszikusok hangulatát, szerintem pedig szar. A főszereplő karakterek bántóan klisések, elnagyoltak, és vázlatosak. A főhős kiscsaj a jótehetségű pincérnő, aki sokkal többre vihetné, és majd jól kitör innen. A férjét valami vadfeminista családsegítő vázolta fel úgy kéttucat esettanulmányból, annyira szélsőségesen faszkalap. A film fő ellentététől az irreális hangvétel miatt így máris ne várjuk, hogy komolyan foglalkoztatni fog. Aztán ott vannak a főhős barátnői, akiket szintén borzasztóan hülyepicsára sikerült venni, emiatt sosem válnak igazán szimpatikussá. Nekem irritálóbb volt a szemüveges, önértékelési problémás kiscsaj, akinek végül mégiscsak kell az a (megintcsak végletekig eltúlzottan bárgyú) pasi, akit előtte nagy erőkkel koptat le, ugyanis nincs jobb. Ugyanígy végigmehetnénk az összes karakteren, az arrogáns-de-belül-mégis-jólelkű bolttulajdonos bácsival, aki a végén NYILVÁN a csajra hagy egy kisebb vagyont, ahogy azt a mézesmázos amerikai nyálfantáziákban kötelező, vagy a lecsúszott, örökké veszekedő, üvöltöző, félrekefélő, hajcsár konyhafőnök, aki (mint egy rendkívül tanulságos jelenetben kiderül) tulajdonképpen elég boldog. Kiváló. Még egy kis klisét, valaki? Hm?

Aztán ott a másik főhős, Nathan Fillion (Mit tettél, Nathan?! :S Oké, hogy nincs már Firefly, nade elvek, ember, elvek...), a nőgyógyász. A csaj és közte kialakuló affér rosszul ábrázolt, esetleges, követhetetlen, szerethetetlen. Maga a karakter is. Nyoma nincs magánéleti válságnak, gonosz feleségnek, akárminek, sportból kefél félre. Nem, ő a jófiú, a rosszfiút az elején láttuk, a férj volt az.

A legvégén kialakuló totálisnál is totálisabb happy end, a kis barbiháznak álcázott pite-bárral, benne a barbinak öltözött felszolgáló-barátnőkkel lelombozóbb volt, mint a sokéves átlag. Az ilyen filmek sokkal jobban idegesítenek, mint a gyökeresen szar, elbaszott művek, amikből az isten sem tudna normális filmet varázsolni. Ugyanis ezeknél látszik, hogy adott a technika, a költségvetés, minden, csak épp futószalagra tették a produkciót, és egy ilyen hányást raktak össze, "ez is jó lesz" felkiáltással. Nem lesz jó.

Sajnos nem tudom kettesnél jobban lehúzni, pedig morcosabb vagyok ennél...

Ja, és ismét láthattunk egy vicces magyarázó alcímet a fordító tollából. Köszönjük. Die in a fire plzkthxbai.

mondás: (2/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr752097023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása