mozgás

tömeg

máshol

Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper

2010.03.01. 22:37 | PlaTina512 | Szólj hozzá!

Címkék: game

Az előző kalandjátékos post után most elővettem a Sherlock Holmes sorozat egy újabb darabját, amelyben magát a Hasfelmetszőt sikerül kézre keríteni. (Sőt arra is választ kapunk, hogy miért nincs a mai napig hivatalos rendőrségi álláspont az ügyben ;)) A darab igen kellemes csalódást okozott, pláne az Awakeneddel összevetve, részletek a "tovább" után.

A Sherlock Holmes sorozatban ez a legfrisebb epizód. A sorozat mellesleg az alábbi:

  1. The Mystery of the Mummy
  2. The Silver Earring - Ezt még régebben játszottam, egész jó, klasszikus izometrikus, néhol kicsit pixelvadász, de kellemes.
  3. The Awakened - Itt újítottak be a fejlesztők a 3D-vel és az FPS nézettel, erről írtam itt.
  4. vs. Arsene Lupin
  5. vs. Jack The Ripper

A sorozat legutóbbi darabját pedig most fejeztem be. Kicsit sajnálom, hogy nem az Arsene Lupinnal folytattam, így nehezebben tudom majd leírni az evolúciót. Mert, hogy evolóció az van! Az Awakened összes hibáját kijavították erre a részre. Van TPS nézet is, amit nagyon ugyesen oldottak meg a 3D motor alkalmazása mellett (Ennek ellenére én az FPS-ben játszottam végig). Eltűntek az idegesítő barangolások egy-egy tárgy után, összesen egyszer kellett kicsit rohangálnom, de akkor is én voltam a béna.

A logikai feladványok is ésszerűek lettek, a többségük mellett van "Help" gomb, ami leírja a feladatot, ha nem jönne rá az ember, hogy akkor és ott mit kell csinálni. Ennek eredményeként, az Awakeneddel ellentétben, csak kétszer kellett a végigjátszáshoz nyúlnom, egyszer azért, mert a feladat nem volt egyértelmű, egyszer pedig azért, mert a megoldáshoz amerikai polgárháborús dátumokat és csatákat kellett összepárosítani, ami valamilyen okból nem ment :D

A tudásunk ellenőrzésének módszere is sokkal ötletesebb lett, nem egy textboxba kell beírnunk egy választ, hanem sok különböző módon kell számot adnunk arról, hogy valóban követjük az eseményeket és gondolkozunk is. Van, hogy a vallomások alapján az események sorrendjét kell helyreállítani egy timeline-on, van olyan, hogy egy táblára fel vannak tűzve a tények, néhány tény össze van kötve, hogy ezekből bizony konklúziót kell levonni, ott pedig 3 lehetőségből kell kiválasztani a megfelelőt. Ezen kívül még több más "interaktív dedukció" is volt a játékban, de azokat nem akarom lelőni.

Összességében élvezetes volt, nagyságrendekkel jobb, mint az Awakened, egy lehelletnyit lehetett volna nehezebb. Egy erős négyest mindenképp megér.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr451801463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása