mozgás

tömeg

máshol

Nem helyettesíti

2009.12.16. 21:59 | Mainframe | 3 komment

Címkék: média reakció

Történt pedig idén hogy úgy döntött zseniálisan fejlett egyetemünk, hogy egy bizonyos előadást (g-vel kezdődik, nagy kedvence mindenkinek, na mi lehet) a félév folyamán kamerával rögzítenek, majd letölthetővé teszik mindenki okulására.

Az első előadás felvételének elején (nem, nem csak most néztem meg, csak most jutott eszembe hogy erről írni akartam) az előadó (szintén nagy kedvenc) fontosnak érezte leszögezni hogy a videók megtekintése nem helyettesíti az előadásra járást.

Aztán mi a pélóért nem? A kamera vágatlanul végigveszi az előadást, a szöveg tisztán hallható, látjuk a kivetített anyagot a vásznon, még azt is hogy épp mire mutat a lézerpointerrel. Van esetleg valami bónuszanyag, amihez kikapcsoltatta a kamerát, és mint titkos tudást suttogta el a jelenlévő keveseknek, akikkel később közösen feláldoztak egy szüzet is? Vagy csak mondani kellett valami nonszensz hülyeséget, mert belénkrögződött hogy "A hallgatót be kell ültetni előadásra, attól okosodik, minden mástól csak hülyül!"?

Egyrészt jártam én sok-sok olyan előadásra ami nem hogy segítette, de hátráltatta a tárgy megértését (hozzátartozik hogy ez a g-betűs tárgy pont nem ilyen, ide kell az előadás), másrészt ez a videó tényleg teljesértékűen helyettesíti a fizikai jelenlétet, szóval kérem az ilyen parasztvakító megszólalásokkal máskor vigyázzunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr971600932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2009.12.16. 23:54:36

Kivéve ha egy órán kiad egy lapot amire a nevedet felírva kapsz bónuszpontokat vagy ilyesmi.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.12.17. 00:30:21

@Haszprus: Mert ebből a tárgyból ez így szokott történni, valóban. :D

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2009.12.19. 23:24:36

@Mainframe: úgy emlékszem volt rá példa, bár lehet h keverem vmivel.
süti beállítások módosítása