mozgás

tömeg

máshol

9

2009.10.12. 23:37 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

9 (2009) - Ezt mindenképpen meg akartam nézni, Tim Burton a producer, király volt a trailer, miegyéb, számomra kihagyhatatlan. És utólag is ezt mondanám róla.

Ráfeküdtek arra amire kellett: steampunk, childhood horror feeling (kis szimpatikus "rongybabák" a hősök, a gonoszok meg mindenféle junk art-style újrahasznosított robot), posztapokaliptikus világ (a Fallout-rajongók szívét több ponton is meg fogja dobogtatni), technomágia, amit akartok. Mondjuk ha ezt összeadjátok, az már látszik hogy nem lesz túl realisztikus a sztori, de hát ugye ez egy mese (nekem a vége felé egyre jobban feküdte a gyomromat a történés, de félretettem a realitásérzékemet). :) A karakterek változatosak, kidolgozottak, kevés kivétellel nem éreztem őket klisésnek, mindegyikben van valami apró csavar ami az archetípusa fölé emeli.

Tetszett még hogy alapból vesztes szituból indul minden, a happy end az első 5 percben kizáródik a koncepcióból. Nem félnek drasztikus eszközökhöz nyúlni a továbbiakban sem, a végét mégis élvezhetően lekerekítették. Írnék konkrétumokat, de semmiképp nem akarok spoilerezni, mert ezt kötelezően előírom mindenkinek. Akár még egy mozijegy árát is kiérdemli a cucc, de "online kölcsönzőből" mindenképp beszerzendő. ;)

Pontozni meg majdnem elfelejtettem: 4,5.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr981446504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása