mozgás

tömeg

máshol

Tekken

2010.08.07. 10:25 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Tekken (2010) - Tanulják már meg, hogy a kisköltségvetésű, és a játékadaptáció szavak nem férnek meg egymás mellett egy filmmel kapcsolatban. Ez ugyanis a legújabb ilyen film, a rendkívül nagy sikerű és nagy múlttal (illetve rajongótáborral) rendelkező Tekken sorozatot dolgozza fel. Egy verekedős játékhoz illően persze ilyen harcművész-bajnokság történetet kapunk pár háttérszállal, amiből a főhősé az egyetlen említésre méltó, aki ki lenne más, mint Jin (a játékokban is elég központi alak).

Ő még nagyjából egész korrektül meg is van oldva, de a többi karakter szinte kivétel nélkül silányan megvalósított. Nem is értettem, hogy miért kellett így elszakadni az összes koncepciótól. Ravent meg tudták csinálni rendesen (legalábbis külsőre), akkor Law-t, Briant (Mi volt ez a körszakáll?), Christie-t vagy Kazuyát (már megint a szakáll) miért nem? Sokkal egyszerűbb kinézetű karakterek. Azt mondjuk még megértem, hogy a Jackeket nem csinálták meg (a játékban kurvanagy cyborgok, itt kendópáncélos egyenkatonák, akik emberek, ráadásul), de őket akkor muszáj volt Jackeknek hívni? Heihachi eredetileg egy szétgyúrt hegyomlás, ide meg muszáj volt beerőltetni a szerepére Cary-Hiroyuki Tagawát, gondolom kellett a neve a produkcióhoz. Ütött vagy kettőt az egész filmben, aztán végül elérte őt a sors keze, és elvitték a hátsó udvarra lelőni. Szánalmas volt. Ja, a slusszpoén: Steve-et a stáblistán történő kiírásáig nem azonosítottam be, holott nyilván elhangzott a neve a film során, és még így sem.

Fentebb írtam, hogy még csak a külsőnél tartunk, és hát itt kezdődik a komolyabb sírás-rívás: ugyanis egyetlen normális signature move-ot, jellemző effektet, akármit sem sikerült megfigyelnem. Egy verekedősjáték-adaptációban. Érted... Itt asszem vége is az élménynek, de a rend kedvéért végignéztem, mit tudnak kihozni belőle. Megjegyzem, nem csak az egyes technikák, de a stílusok is teljesen el voltak cseszve, Dragunov, aki a játékban (logikusan) egy eléggé minimál, ellenben brutális katonai közelharcot nyom, itt visítozva tolja az ugrórúgásokat, holott a külseje ugyanaz, ott van rajta az egyenruha, meg minden (cserébe ilyen elbaszott buzifeje lett, kihúzott szemekkel...). Amit Raven művel, az nem hogy nem ninjutsu, de még csak nem is harcművészet. Christie totál egyértelműen capoeirás, itt meg atombéna MMA-st csináltak belőle, gondolom mert capoeirára már ott volt Eddy. Erre talán az lett volna a megoldás, hogy kiveszik Eddyt (aki egyébként is elhullik az első körben), és valaki mást tesznek a helyére, nem mintha nem lenne miből válogatni. Amúgy sem értem, miért nem dobtak be még vagy tíz karaktert pluszban, így minden rajongó elégedetlen.

A történet is kellően bénán van alakítva, a látványvilággal együtt. Sajnos minden aspektusból előjött a lowcost-érzés. Egyébként ha jól tudom, straight-to-DVD filmről van szó, de attól még lehetett volna jól is csinálni, pl. kihagyni a kurvasok robbanást (ilyen amúgysem volt a játékban), díszletet, faszomat, és a karakterekre, meg a harcra koncentrálni, úgyis _kizárólag_ ez érdekli a fanokat. Ehhez képest egy rém tehetségtelenül összehányt vackot kaptunk, amit majd elvisz a franchise neve, ahogy az lenni szokott. Pofátlanság így kikúrni a fanokkal, szerintem. Másfél.

mondás: (1,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr412203194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása