mozgás

tömeg

máshol

Sherlock Holmes

2010.01.24. 12:52 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Sherlock Holmes (2009) - Na, akkor a játék mellé itt a film ajánlója is, ha valaki keresővel tévedne ide, ne érezze átverve magát. :)

Ma már nem élnek meg az olyan feldolgozások, amik a klasszikus témát mutatják be, újra ugyanúgy. Valami csavart bele kell vinni, valamit újra kell gondolni. Példa erre a nemsokára kijövő Alice-film, a régebbi King Arthur, vagy a 300, és még hosszan sorolhatnám. Jelen filmünk is így tett a közismert detektív alakjával: Holmes (R. Downey Jr.) szétszórt, aszociális (kicsit House-osra lett véve a figura szerintem), ellenben bokszol, és otthon a tudományos kísérleteivel a szomszédok agyára megy. Ezzel együtt Watson (Jude Law, kis bajusszal, uramisten) mindig mindenben segíti és követi. Aztán kapunk fejben levezetett okfejtéseket (ami szerintem érdekes volt), explicite elmagyarázott helyszínelést és nyomozást, de mindent csak a releváns jelenetek UTÁN, tehát ez a film nem kitalálós, gondolkodós, csak simán ülős-nézős. Az akciójelenetek jól meg vannak csinálva, érdekesek, ahol kell ott mókásak. Ha Downey Jr.-t látom, már biztosra veszek egy nagyon jól megkülönböztethető humort a filmben. A karaktere itt is dialógusban erős főleg, és már ő egymagában is szórakoztatóvá tenné a filmet.

Nem mondom hogy korszakalkotó film, inkább egy hangulatosabbra vett popkorn-mozi, vagy annál egy kicsit több. Mindenképp érdemes megnézni egyszer. Kap egy négyest.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr71682562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása