mozgás

tömeg

máshol

Inglorious Basterds

2009.09.11. 23:34 | Mainframe | 1 komment

Címkék: film

Inglorious Basterds (2009) - Sok jót hallottam róla, Tarantino is, Brad Pitt is, szóval sokat vártam. Lehet hogy ez volt a baj, de nem volt maradéktalan az örömöm.

A film jó. Eredeti, változatos, ügyesen megoldott, látványos. Aldo Raine karaktere már önmagában elég lenne hogy elvigye a filmet. Landa a másik hatalmas arc, csak a másik oldalon. Nagyon tolták mindenhol hogy mennyire jajdenagyon brutális, én ezt abszolút nem éreztem. Nem volt mészárszék-effektus, nem volt öncélú, szóval aki a darálásért nézné meg az lehet hogy csalódik majd. Tetszett hogy nem feküdt rá annyira a zsidósors témájára mint más ilyen jellegű filmek (pl. mint nemrégiben a Defiance), de a Shoshanna-féle filmes dolgot kicsit túllihegettnek éreztem. Ami még nem jött be, hogy lassúra van véve az egész, ráérősen, hosszú beszélgetések és jelenetek során lép egyet-egyet előre a történet, nincs az a feszülten pörgő akció. (Az az érzésem hogy sok ilyen lassabb jelenetet feszültségfokozónak szántak, nem mindegyiknek sikerült a dolog.) A végén előálló szituáció számomra mindenképp meglepetés volt, de tetszett hogy ezt lépte Tarantino, és még csak jelentősebb magyarázatot sem kapunk rá hogy ezt most így hogy. Azt mondom tőle ez is oké, megteheti.

Lehet hogy csak azért volt számomra vontatott mert fáradtan néztem, 3 részletben, de sokszor majdnem belealudtam, és vártam hogy történjenek már a dolgok. De utólag visszatekintve jól volt összerakva így ahogy volt. Ezért megszavazok neki egy 3,5-öt. (Imdb-n 8,6, kicsi hype azért van a háttérben szerintem.) De mindenképpen ajánlott. (Mozi nem kötelező hozzá, nagyszabású jelenet/effekt alig van benne.)

mondás: (3,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr201376306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szrudi · http://www.pano360.hu 2010.01.06. 14:42:14

Valóban vannak lassabb részek, de ha nem fáradtan nézi az ember akkor sztem teljesen jók és általában bejött a feszültség fokozás. Nekem egy dolog nem tetszett benne, de nem akarok itt spoilerezni.. :) Összességében nagyon tetszett, szerintem megérdemelt volna egy 4est is! :)
süti beállítások módosítása