mozgás

tömeg

máshol

Puzzle Quest - Challenge of the Warlords

2009.07.05. 00:52 | Mainframe | 9 komment

Címkék: kép game

A Game rovat indító elemének egy egyszerűbb kis játékot találtam, amivel már régebben is játszottam, de igazából ma fejeztem be egy pár hete történt második nekifutás után.

 

 

 

 

 

 Alapvetően ez egy logikai játék, RPG-elemekkel. A Bejeweled-kategóriájú dolgokból ismerős match-3(-4-5) stílusú tili-tolit fűszerezik meg annyival, hogy az ellenfelek (mert mindig két résztvevős egy játszma) különböző képességekkel tudják megkavarni az amúgy elég kiszámítható játékmenetet.

A játék elején választhatunk egy kasztot, és annak megfelelően kapunk bizonyos szinteken újabb képességeket, valamint minden szintlépésnél eloszthatunk 4 pontot a képességeink (Battle,Morale,Cunning,valamint Fire/Air/Water/Earth Mastery) között, persze kaszttól függ melyiket mennyibe kerül fejleszteni.

Ezen kívül lehet nálunk négy tárgy, amik szintén a legkülönfélébb tulajdonságokkal bírnak. Ha pedig a piacok kínálata nem elégíti ki az igényeinket (egy idő után nem fogja), akkor saját magunk is készíthetünk tárgyakat a kalandozás közben talált rúnákból, amiket különösen kemény ellenfelek őriznek, úgyhogy nem egy kéjutazás a megszerzésük. A kovácsoláshoz fel kell építenünk a várunkhoz (mert ilyen is van) egy kiegészítőépületet. Ilyenből több is van, egy pl. lehetővé teszi hogy szörnyeket fogjunk be és eltanuljuk a képességeiket (így bővíthetjük saját alapképességeink tárházát), míg egy másik hogy néhány szörnyet hátasállatnak használhassunk.

Ha még bedobom hogy a történet (ami elég sablon, de hát nincs új a nap alatt) mellett rengeteg mellékküldetés, várostromok, elágazó küldetések, meg még sokminden más is van, akkor azért kezd elég komplex képet festeni a dolog, ugye? Hát, kezdene, ha ezen az egy fránya logikai játékon kívül lenne benne bármi más. Mert mindent ezzel oldottak meg a tárgykovácsolástól a harcon át az ostromig. Ez az egyetlen hibája a koncepciónak, amin ha kicsit még dolgoznak (mondjuk 4-5-6 féle játékot belepakolnak), akkor nyugodtan adok rá egy zseniális ötöst, de így csak egy négyest tudok adni, de hozzátartozik, hogy kőkeményen ajánlott cucc, elég epikus feeling végigküzdeni magad rajta, a főellenség durva, és a helyenként elszórt poénok is jól ülnek. Valójában letehetetlen, de azért érzi az ember hogy nem tökéletes.

 

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr441227217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.07.08. 15:54:53

Én Wii-n játszom, de még nagyon az elején járok. :) Nekem is bejövős!!!

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.07.08. 16:40:22

@kittka: Mondjuk azt nem tudnám elképzelni hogy wii-n ez milyen plusz élménnyel szolgálhat (révén csak a köveket kell pakolgatni benne, semmi mozgás- vagy reflexalapú dolog nincs benne)...
Mindegy, akkor is érdemes végigtolni, a vége elég jó. ;)
Nem akarsz valami wii-partyt tartani valamikor a laboros csapatnak? :D

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.07.08. 23:32:18

@Mainframe: Akár összehozhatunk egy ilyet, jó móka lenne! ;)

Montana.. 2009.07.09. 10:00:13

@kittka: Énis-énis-énis!!! :)

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.07.12. 16:39:48

@Montana..: teis-teis-teis :) csak találjunk megfelelő napot a héten

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2009.07.12. 16:47:06

egy ilyenbe bepofátlankodnék majd egyszer :)

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2009.07.13. 14:26:01

@Haszprus: Oké, legközelebb beveszünk a buliba, most már megvan a 4 ember. (Ez a maximális együttjátszhatóság száma.) :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.07.13. 16:06:20

@Haszprus: Eljöhetsz most is, majd leszel Robival egy csapatban. :P :D
(De akkor már hozd gunn-t is hogy én is lehessek valakivel. :D)
süti beállítások módosítása