mozgás

tömeg

máshol

Tolvajok városa

2011.02.04. 22:39 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

The Town (2010) - Ami Boston Charlestown nevű része, ha nem tudtátok volna (én nem tudtam). Ben Affleck innen származik, és most úgy érezte, a (remélem csak részben, de) otthonról hozott témából összehoz egy mozit. Végülis nem lett rossz.

Bankrablós a téma, mert Charlestownban ennek a mesterségnek van a legnagyobb hagyománya. Ennek ellenére a bankok és páncélautók mind totál amatőr módon vannak megcsinálva, egy alapfokon túlmenő trükkre sincs szüksége hőseinknek a sikerhez. A rendőrség viszont örömmel és lelkesen vesz részt automata fegyveres tűzpárbajokban a nyílt utcán, mely igény szerint tömve van járókelőkkel. Ez nekem kicsit levett az egészből. Meg hát úgy egyáltalán nehezen vette be a gyomrom, hogy vannak ilyen helyek, ahol napfényes vasárnap délutánokon a sikátorokban driftelő autók ablakából osztanak gépfegyverrel, és akkor ott élnek emberek.

A karakterek sajnos elég sablonosak lettek, egyedül a papírbábu drogos csaj tetszett meg a végén, amikor kiborul, hogy őt mindenki papírbábuként kezeli (talán mert az :P). Nem is értem, hogy ekkora ordenáré lyukat a terven, mint ő, hogy nem vehettek figyelembe. Az egész társaság elég amatőr volt, egyébként, mégis úgy adják el őket nekünk, mint a hatóság kezéből örökké kicsúszó, zseniálisan dörzsölt valakiket. Akiket kettő percbe telik begyűjteni, amikor elkezd szorulni a hurok... Ha ez egy rendőrös film lett volna, akkor ők az első 10 perc anyaga lettek volna, akikre a film további részében rárohad a műanyaglakat.

Nem lett elég akciódús, elég trükkös, elég dramatikus ahhoz, hogy a felsoroltak közül bármelyik tulajdonságáért kedvem legyen elővenni újra. Nem rossz film, egy hármast nyugodtan megér, de nem tette magát emlékezetessé.

mondás: (3/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr802591742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása