mozgás

tömeg

máshol

Buried

2011.01.18. 20:38 | Mainframe | 4 komment

Címkék: film

Buried (2010) - (Spoileresek leszünk, vigyázat!) Sok pozitív kritikát hallottam a filmről, ezért néztem meg. Tényleg jó, de nem osztatlanul. Maga az alaphelyzet sok pontot ért, nagyon nehéz filmes szituáció. Végig egyetlen szereplő, bizonyos Ryan Reynolds, nekem nem mondott sokat a neve. Ő mégis felnőtt a feladathoz, amiért tisztelet illeti meg. Na, őt ássák el a terroristák egy faládában, és adnak neki 1-2 tárgyat, amivel kihúzhat némi időt a föld alatt. Ezek közül a legfontosabb egy mobiltelefon, mivel váltságdíjat akarnak kérni érte, ezért ezen keresztül adnak neki utasításokat.

Elhiszem, hogy az ember ilyen szintű stresszhelyzetben nem cselekszik ésszerűen, de amit a figura helyenként csinált, az nettó módon kiborított. Kb. random hívásokra pazarolja a mobil akksi-idejét, és még hivatalos szerveket hívva sem tudja úgy előadni a mondanivalóját, hogy bárki is akarjon vele kezdeni valamit. Ez mondjuk kevésbé az ő hibája, és inkább úgy éreztem, hogy a vonal másik végén lévő emberek reagálnak totál idiótán, mármint irreálisan idiótán (mert azt levettem, hogy az idióta reakciók fontos részei lettek volna a filmnek). Az mi, hogy felhívja a külügyet (asszem), bediktálja minden adatát, közli, hogy élve eltemették, nem lehetne-e, hogy valamit intézzenek, erre az ügyintéző csaj kb. ilyen felháborodott hangon közli, hogy de hát az a világ másik végén van, ő onnan mit intézne...? Persze, mert mindenki így reagálna, mikor egy potenciálisan halálraítélt ember hívja fel őt, mint utolsó reménységét. Reális.

Aztán még jobban ledobta az agyam az ékszíjat, amikor felhívta a főnöke, és telefonon keresztül kirúgta. Itt úgy érzem abszolút elrugaszkodott a sztori, én öncélúan beleerőltettek olyasmiket is, ami nélkül több lett volna. Nem tetszett továbbá, hogy amikor beszakad a láda, és ömlik be a föld, meg sem próbál kitörni. Még akkor is jobb, mint a biztos fulladás, ha épp jönnek érte.

Volt még egy-két ilyen jelenet, amit nem tudtam hová tenni. De nem tudom lejjebb értékelni a filmet, mint 4, mert ez nem egy átlagos jófilm, hanem nagyon nehéz, nagyon nagy elődökkel rendelkező témát választottak (Phone Booth, valaki?), és ez becsülendő.

mondás: (4/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr662591738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PlaTina512 2011.01.18. 23:11:03

[FÉLOFF]
Alkalomadtán megtennéd, hogy megnézed ezt (www.imdb.com/title/tt0365686/) és véleményezed, meg írsz róla? A sztori ok (bár jól láthatóan nem az a lényeg, de van valami mondanivalóféleség, amit próbálnak nagyon szuggesszívan elémtárni, de nem sikerült felfognom, hogy mire akarnak kilukadni. Számomra a film értelme egy KÁOSZ.
THX
[/FÉLOFF]

PlaTina512 2011.01.19. 00:57:29

Tipp kellemes filmre: CELLULAR

PlaTina512 2011.01.19. 01:00:53

Jah és csak hogy tovább spammeljem ide a dolgaimat, a fülke tényleg jó. És a Cellular is passzol a telefonálós témakörbe abszolút:D
süti beállítások módosítása