mozgás

tömeg

máshol

Crash

2011.01.17. 17:30 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film

Crash (2004) - Ezért a filmért is főnyomottnak tartozom köszönettel, ugyanis a megfelelő bejegyzésben ő ajánlotta nekem. Ez a film vérbeli dráma, főszerepben a faji ellentétekkel. Ez nem csak a szokásos oldalakról van körüljárva, hanem egészen váratlan helyzetekben, egészen váratlan tartalommal tud előkerülni ugyanaz a toposz. Nem is tudnám megmondani, mivel érte el a film, hogy ennyire tetszett. Igazából lehet, hogy pont az életközelisége az, ami megvett.

A színészek perfektül alakítottak, ami itt azért volt különösen nehéz, mert átlagemberek bőrébe kellett bújniuk, egy-két kivételtől eltekintve különösebben erős stílusjegyek nélkül. Ez sokkal-sokkal nehezebb feladat, mint egy erősen karakteres, kitalált, megcsinált figura, ebben biztos vagyok. Ráadásul még csak nevek sem voltak a filmben különösebben, Sandra Bullock volt talán az egyetlen széles körben ismert valaki, ő is alig szerepelt. Mégis mindenki tényleg zseniális munkát végzett, figyeljétek csak meg.

A film végig több szálon bonyolódik, melyek párszor keresztezik egymást, de szerintem ebben a filmben nem ez volt a lényeg. Mindenesetre a végén minden történet többé-kevésbé lezárul, némelyik kifejezetten katartikusan. Nekem egyvalami nem tetszett: [spoiler]Hogy a rasszista rendőr apjának az esete nem oldódik meg, egyfajta büntetésként a fia viselkedéséért. Szerintem sokkal reálisabb lett volna, ha a fordulópontot jelentő jelenetben a fekete csaj a javára dönt. Ez így kicsit mesei fordulat volt, hogy a gonosz jól megkapta a magáét, ha-ha.[/spoiler] De a többi vonalon nem volt gond.

Ez a film érdemes nálam egy igen előkelő 4,5-re. Azért nem 5-ös, mert a téma, amihez nyúlt, kicsit "adja magát", nem nehéz kihozni belőle a potenciált, és helyenként picit azt éreztem, hogy a film is biztosra megy.

mondás: (4,5/5)
visszhang: (0/5)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr442590797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása