mozgás

tömeg

máshol

Milyen filmeket várunk 2011-ben

2011.01.09. 19:48 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: film reakció

A múltkori indexes gyűjtésre (igaz az félévkor volt) való reakcióm is jó mókának bizonyult, úgyhogy csináljunk most is ilyet. Lett új indexes cikk a szerintük leginkább várt idei filmekről, hát lássuk:

A félszemű (True Grit)
Ezt csak ők várják, ugyanis tavalyi film. Tudom, hogy sznob dolog és fujj, de mindig nehezemre esett azonosulni azokkal, akik a filmek itthoni megjelenési idejét tekintik _A_ dátumnak. Ha annyira várod, szedd le. Aztán ha jó, még mindig elmehetsz moziba is megnézni (ahogy én is szoktam), feltéve persze, hogy nem basszák el a szinkront, amit azért sokszor megtesznek sajnos, szóval...
A filmről még nem tudok véleményt mondani, egyelőre kell hozzá egy felirat, ez a cowboy-akcentus mindig is a gyenge pontom volt sajnos.

Álomháború (Sucker Punch)
Hát a címfordítás kemény dió lehetett, az tuti. :D Így kicsit inkább iylen gyerekfilmes felhangja lett, de én sem tudtam volna jobbat mondani, úgyhogy nem szólok be.
A trailer eszméletlen ütős. Egyetlen problémának azt tudom elképzelni, hogy ellőtték benne az összes látványos pillanatot, kb. mint az Avatarban anno. De ha nem ez a helyzet, és megússzuk rövid felvezetéssel, és minimális töltelékkel (ergo a lehető legtöbb akciót kapjuk, mert ez a film erről kell hogy szóljon), akkor telitalálat lesz.

Sikoly 4 (Scream 4)
Annyira lejárt műfaj ez, hogy még. Az előző 3 sem tudott érdekelni, ez sem fog. Csak arra jó, hogy ebből is készülhet majd egy 2-3 imdb-pontos paródia.

Thor
Megintcsak jó a trailer, ez alapján jó filmet várnék, viszont sajnos annyi rossz tapasztalatom volt már, hogy tudom: a jó trailer nem garancia semmire. A másik intő jel, hogy ez képregényfeldolgozás, azokat is feltűnően sokszor basszák el. Reméljük a legjobbakat, de én egyelőre nem élem bele magam.

A Karib-tenger kalózai 4 (Pirates of the Caribbean 4)
Ezt annyira nem lehet majd elszúrni, hogy ne legyen jó. Bár az ilyen kijelentésekkel vigyáznom kell. De Orlando Bloom nem lesz, ami simán jót fog tenni, szerintem. Én várom.

Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. (Harry Potter and the Deathly Hallows 2.)
Ez az a film, amit akkor is megnéz majd mindenki, ha csak mérsékelten tetszett neki az előző rész. Érzésem szerint el lesz kapkodva kicsit, olyan "jobban is meg lehetett volna csinálni"-érzést hagy majd maga után. De legalább ez a filmes saga is a végére ér, vártuk ezt a pillanatot.

Conan
El fogják baszni, az hétszentség. Meg a régi Conan azért volt ütős, mert a műfaj egyik úttörője volt. Most nem lesz benne Schwarzenegger, ellenben lesz benne két tonna CGI, ami még egy rossz filmet sem mentett meg, szóval ha nem szedik össze magukat nagyon-nagyon, akkor ez is beáll majd a rossz remake-ek sorába.

Cowboyok és űrlények (Cowboys and Aliens)
Jon Favreau, az Iron Man rendezője követte el (akit csak most kötöttem össze a Very Bad Thingsben vagy a Friendsben látott Jon Favreau-val), és már maga az ötlet is tetszik. Aztán persze nevek is vannak benne, ami nem árt. Olivia Wilde külön pluszpont, bár reméljük jobb lesz, mint a Tron Legacyban.

The Woman in Black
Daniel Radcliffe miatt lesz érdekes ez a film. Kíváncsi leszek, hogy ki tud-e majd lépni a Harry Potter-skatulyából, mert egyelőre ha ránézek, én a kis varázslógyereket látom, és várom a "huss és pöcc"-típusú akciókat. Mivel kísértetes film, ezért tartok tőle, hogy nem az én igényeimet fogja célozni, de ha kicsit is túlmegy az olcsó vásári ijesztgetésen, akkor már most borítékolom neki a pozitív kritikát.

Sherlock Holmes 2.
Mondom sorban az indokokat, amiért ez nálam tuti befutó: Guy Ritchie, Robert Downey Jr., Stephen Fry, Noomi Rapace. Csak aztán nehogy úgy járjon, mint a már ma is említett Iron Man 2... Drukkolok neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr412570360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása