mozgás

tömeg

máshol

Ünnepi jókívánság know-how

2010.12.31. 12:59 | Mainframe | 5 komment

Címkék: reakció társaság beszólok

Így a geocaching- és steampunk-szilveszter után, és a már-már szokássá váló társasjátékos szilveszter előtt úgy érzem, meg kell ragadnom az alkalmat, hogy felhívjam az embertömegek figyelmét:

Az ünnepi körlevelek, valódi és e-cardok, facebook-kiírások annyira feleslegesek, hogy még. Aki kapja, abszolút nem fogja a magáénak érezni, lévén látja, hogy nem csak ő kapta, hanem több címzett is van. Ha nincs, akkor is. (Nem hülye. Egy körlevélen látszik, hogy körlevél.) Az a pár barátod, akik valóban fontosak, úgyis valami személyesebbet kapnak (karácsonyra pl. ajándékot, szilveszterkor meg mondjuk együtt bulizol velük ideális esetben),  a többi meg nem hiszem, hogy igényli, vagy vérig sértődne, ha nem kapna ilyen személytelen körleveleket az ilyen-olyan ismerőseitől. Ha írsz egy-két embernek, akivel valami miatt pont nem tudsz együtt lenni az ünnepekkor (és nincs is betervezve, hogy előtte-utána találkoznátok, és saját köreitekben ünnepelnétek), akkor az belefér, de a felületességnek ezt az excesszív, társadalmi elvárások, és bűntudat által gerjesztett szabad tombolását, ami minden decemberben elszabadul, nem tudtam szó nélkül hagyni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr1002550407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szrudi · http://www.pano360.hu 2010.12.31. 14:56:48

csak neked, csak most, BUÉK! :D

De tényleg :P Estére meg jó társasozást és hasonlókat! :)

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.12.31. 15:16:03

@szrudi: Neked is, és szintén jó bulit! :) (Látod, így ér. ;) )

Friplifrapli 2011.01.01. 12:30:47

Ugyan nem teljesen tartozik ide, és ugyan Mf-nek már meséltem, de engem az sokkolt, mikor egy volt munkatárs a fb-on tette közzé édesapja gyászjelentését... Hátborzongatóan hatott a farmville-es kiírások között, és egyébként is, na.

Heorogrim 2011.01.01. 15:06:22

@Friplifrapli: Huhh... Remélhetőleg nem lájkolta senki. :S

Friplifrapli 2011.01.01. 15:08:25

@Heorogrim: Az mekkora lett volna, a ha temetésből is csinál fb-eseményt... :S Váá, naonmorbid!
süti beállítások módosítása