mozgás

tömeg

máshol

Café Postnuclear + Magyar Falloutot!

2010.12.16. 23:44 | Mainframe | 1 komment

Címkék: média net magyarország

Megjelent, és letölthető a Random online képregénymagazin első száma, amiből én elsősorban a Café Postnuclear nevű műre gyorsultam rá, ugyanis az egyik régi nagy vágyamat valósítja meg: posztapokaliptikus hangulatú történet _Magyarországon_!

Mindig is rettentően irigyeltem az amcsikat, akik lépten-nyomon ismerős helyszínekkel találkoznak minden könyvben-képregényben-filmben-játékban, meg amúgy mindenhol, mert minden ott játszódik. Nagyon sokat fizetnék egy olyan Fallout-stílusú játékért, ami Budapesten, vagy szélesebb körben Magyarországon játszódna. Nem lenne lehetetlen, nemrég is összehozott egy lelkes társaság otthon, szabadidőből egy olyan vérprofi CS-pályát a Deák téri metróállomásról, hogy csak nézett a világ.

Gondoljatok bele, mekkora feeling lenne a nekünk kb. semmit sem mondó washingtoni utcák helyett mondjuk a Körtéren, vagy a Gödörnél lőni egymásra az utcai bandákkal, a budai hegyekben felvenni a harcot a mutálódott állatvilággal, és persze a metróba leszállva ghoulokat irtani halomra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr112503428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.05.03. 15:40:31

A harmadik világháború a Kádár kor végén ért minket, a kölcsönös atombomba dobások után egy durva mad max disztópiában élnek akik még élnek.
Igen, pont olyan klisé ahogy hangzik, láttunk már ilyen történetet nem is egyet.
Mégis!
Annyira magyar a történet, és annyira 80-as évek (maximum), hogy 40 fölötti olvasóknak kb álom, és letehetetlen remekmű és gyönyörűség.
A rajzok valami csodálatosak, a szövegek apokaliptikusan minimálok, a dumák gyerekkorunk dumái!
Bitang jól sikerült csak ajánlani tudom!
Az első kötet második kiadását, illetve a második kötet első kiadását olvastam ugye 2022-es megjelenések, de a kiadás valami csúcs!
Ha nem is rögtön a legnagyszerűbb magyar képregény ever összességében, de élmezőnyben van kiadás minőségében mindenképpen!
A kötetek végén a lexikonok, magyarázatok maguk megérnek legalább 2-3 olvasást olyan jók!
Az első kötet majd 6ezer a második majd 10, de minden fillért megér olyan minőségi kiadvány!
süti beállítások módosítása