mozgás

tömeg

máshol

For the masses

2010.07.15. 10:35 | Mainframe | 21 komment

Címkék: média net beszólok

Eddig is úgy éreztem, hogy az index címlapos megjelenés valami titkos haversági, vagy egyéb megbeszélési alapon megy, de most már biztos vagyok benne. Legalábbis remélem, mert ha nem, akkor a válogatók teljesen idióták. Már sokadszor látom ugyanis a jónevű Bőgőshajó blogot a válogatásban, amit egyszerűen nem tudok hová tenni. Ide a közérdekű, felkapott, divatos blogok szoktak kerülni, nem? Ezekre összesen egy dologban hasonlít a bőgőshajó: hogy tematikus.

Ezen kívül mind a témája zsibbasztóan unalmas és érdektelen (mondjuk ez nézőpont kérdése, de valljuk be, mi sem úgy ébredtünk ma, hogy "Basszameg, bőgőshajókról akarok olvasni, MOST!"), majdnem olyan, mint a különböző vonattípusok megszállottjai, másrészt ez az egész elkötelezettség egy ilyen súlyozottan non-mainstream dolog mellett végtelenül modoros hangulatot kölcsönöz a dolognak.

Ilyenekre gondolok, mint a "Julietta megmutatja magát Óbudán", amiben azon lelkendeznek, hogy egy téren kiállítanak majd egy csónakmakettet, a bejegyzés további részében pedig erről a makettről szerepel egy rahedli fotó ('gondosan dokumentált' fogalom megvan, á la subba?). Lehet, hogy csak én vagyok vele így, de erről nekem valahogy az ilyen ifj. Farkas Gyula-féle blogos próbálkozások ugranak be, amik kizárólag idegesítőek tudnak lenni (főleg a szánalmas reklám-kommentjei miatt, főleg, különben nem is találkoznék vele), humorosak soha. Mert levettem, hogy ez vicc, köszönöm. Aki ezen tud szórakozni, az szerintem tartsa fel a bal kisujját magának, és röhögjön rajta.

Kicsit eltértem a témától, de a lényeg: Bőgőshajót a népnek? Ez kell nekünk indexen mászkáláskor? Határtalanul oda nem illő, fura, és bárgyú, a legenyhébben fogalmazva is. És nem arról van szó, hogy sajnálom tőlük a megjelenést, vagy irigy vagyok, mert isten ments, hogy én jelenjek meg (már a kezdetek kezdetén leszögeztem, hogy nem ez a célom), de jobb lenne ehelyett valami normálisat olvasni, megismerni új (legalább nagyjából közérdekű) blogokat, vagy akármi. De a bőgőshajókra komolyan kurvára nem vagyok kíváncsi.

update: Mivel a rettentő provokatív poszttal behúztunk egy közepes blog-celebet is, gondoltam mellékelek egy róla szóló szösszenetet, hadd tudjátok, mégis kivel vitatkozunk itt alább, kommentekben. Szóval ő ifj. Farkas Gyula, az Arany Farmermellény-díjas blogoló.

update 2: Publicitást nekünk, úgy bizony! "Kritika" címmel megjelentünk ifj. Farkas Gyula barátunknál! Igaz a kritika még csak nem is elsősorban róla szólt, de hát ezt adták nekünk a rómaiak, erre kell rámozdulni, értem én, Gyulám... :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr812152990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Heorogrim 2010.07.15. 14:22:59

Nem minden blog szól a tömegeknek. És néha igenis jó, ha szűkebb körű érdeklődésre számot tartó dolgokat is mutat a népnek az Index.

PlaTina512 2010.07.15. 17:27:39

De mondjuk azt sem értem, hogy mit keres kiemeltként olyan blog, aminek a múltja még egy oldalnyi sincs...
Pl.:
extremdolgok.blog.hu/

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.15. 22:24:27

@Heorogrim: Oké, egyszer. De nem már ötödször a címlapon.
@PlaTina512: Jóeséllyel haver az író, ennyi. Ilyen jellegű fos bulvárblogból így is van egy szakajtó...

Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod? · http://orbanfan.blog.hu 2010.07.17. 12:59:34

Sajnos igazad van: a címlapos blogok többsége hogy úgy mondjam, index-közeli egyénektől ered. Ez elég egyértelmű, amikor a sok kretén blog (pl. szilly baromságai) rendszeresen a címlapokra kerülnek. Ahelyett, hogy esélyt adnának az összes bloggernek a megjelenésre - mondjuk úgy, hogy véletlenszerűen válogatnak, max. a hardcore pornót szűrik...

---
Te viszont óriási csalódást okoztál. A nickedből és a blogod címéből azt hittem, valami IBM-es dolog a téma... :(

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.17. 22:39:18

@Sixx! Anyádat is nyuggernek hívod?: Elnézést a félreértésért, ez egy ilyen biznisz. :) Ráadásul már nem először esik meg, lassan tanulnom kéne belőle. De egy több mint 10 éves nicket azért nem cserélek le. :P :D

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.18. 14:14:29

Tessék, kellett nekem megszólalnom. Ma mi van címlapon? Kibaszott Farkas Gyula, és az idegesítő faszságai. Nesztek, link:
kosbor.blog.hu/2010/07/18/ilyen_hupeseget_meg_nem_pipaltatok
Aki ezt élvezni tudja, szóljon, kérem.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2010.07.19. 01:46:43

@Mainframe: Kedves Kommentelő!

Sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed a humorom. Még szerencse, hogy sokan épp ellenkezően gondolják, és hétrét görnyednek a kacajtól blogomat olvasván.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.19. 10:01:55

Na, basszátok meg, történelmi pillanat. Írjuk fel a kéménybe korommal.
@ifj. Farkas Gyula: Akkor mondanám tételesen, jó?
1. Ez a szénnéerőltetett modorosság egy bejegyzésig, maximum kettőig érdekes, utána kifejezetten idegesítő.
2. Ráadásul értelme így önmagában még nincs is, ahhoz kéne mögötte lenni valami valóban humorosnak, ld. Modorosblog, például.
3. Nem új jelenség, hogy az emberek valami baromságra gyorsulnak rá, ezer példát tudnék említeni. Ezeket az olvasókat tulajdonképpen nem is irigylem tőled, ha megtalálja egymást a kereslet és a kínálat, ám legyen, de attól még szánalmas.
4. Ha még valami egyedi és utánozhatatlan dolog lenne, amit írsz, akkor azt mondom, oké. De sajnos ez az üres modorkodás annyira semmilyen, hogy bárki -akár én is- előzetes gyakorlás nélkül tudná írni, és nem tűnne fel, hogy nem te írod. Megintcsak: akkor minek?
5. Ha a történettel akarod indokolni az egész létét, akkor nem ártana azt jellegzetesebbé, érdekesebbé, kidolgozottabbá tenni, erre számtalan blog tett nagyrészt sikeres kísérletet, ld. Tarda, Izomtibi, Szlengblog (ami történet nélkül is érdekes, egyébként) és társai. De van még száz ilyen, most csak egy brancsot mondtam. Nálad nincs semmi, ami megfogna akár csak egy percre is, nem kezd el érdekelni, ki az a Klotild, ha egyáltalán valaki.
6. Úgy néz ki, lusta vagy beletenni bármi háttérmunkát is a Kosborba. Anno egy haveromtól is loptál egy fotót (jabocs, dagerrotípiát), gondolom nem tudtál volna magadnak elkattintani egyet.
Így röviden, és a teljesség igénye nélkül ennyi.

Friplifrapli 2010.07.19. 18:16:54

Elolvastam. Ifj. Farkas Gyula az internet Uhrin Benedekje.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.19. 22:02:13

@Friplifrapli: Tartok tőle, hogy ő ezt bóknak veszi.

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2010.07.21. 13:22:30

Kedves kommentelő @Mainframe: !

Te kissé frusztrált figura lehetsz.
Sebaj! Bár tudom, hogy manapság, a kulturális apokalipszis beköszönte után celebekkel, szeksszel meg erőszakkal lehet leginkább érvényesülni, és ebben a dagonyában igen jól érzik magukat a tömegek, én azért fenntartom a jogot elektronikus netnaplóm további jegyzőkönyvezésére. Hadd élvezzék az igényes humort, akik szeretik.
Volt szerencsém!
ifj. Farkas Gyula

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.21. 21:15:44

@ifj. Farkas Gyula: Azért volnék én frusztrált, mert nem tetszik, amit írsz? Szerintem nem én vagyok frusztrált, hanem te vagy sekélyes. Finoman szólva is konzerv-válaszokkal dolgozol.
Fogalmam nincs, honnan szedted, hogy én a celebeket, a szexet és az erőszakot hiányolnám a blogodból, vagy bármiből. Nálam ezeket látod talán?
Az igényes humor ellen nincs semmi kifogásom, és a blogod ellen sem lenne, ha tartalmazna ilyet. Vagy igazából bármit, csak tartalmazzon valamit. De sajnos nem.
Hát igen, volt szerencséd. :D

Heorogrim 2010.07.21. 21:16:45

Szeksz... *sírva fakad*

PlaTina512 2010.07.21. 23:00:20

Kedves @ifj. Farkas Gyula:
Elolvastam ezt ( kosbor.blog.hu/2010/07/18/ilyen_hupeseget_meg_nem_pipaltatok ) bejegyzést, egy bejegyzés alapján nem tisztem megítélni az egész blogot, de néhány dolgot azért megemlítenék:
Először: Mint frissen érkező olvasót ez a bejegyzés alapvetően arról győzött meg, hogy még véletlenül se olvassam tovább a blogot, azontúl, hogy unalmas volt, még alapvetően minden egyediséget is nélkülöz, hiszen nem más, mint egy nagyonrégi nagyonszakállas vicc némi sablonos körítéssel.

Másodszor: az ott említett " ha az e-t intelligenciakvóciense pi-szeresére emelem, és hozzáadok egyet, 0-t kapok" mondathoz tökéletesen passzol a cím, ugyanis ekkora hülyeséget még életemben nem pipáltam, kezdve ott, hogy ennek az egyenletnek nincs megoldása, egészen odáig, hogy az intelligenciakvóciens mint szó nem vicces, hanem röhejes, modoros és belőlem inkább váltott ki szánakozást, mint jókedvet.

Mindezek mellett természetesen továbbra is tartom, hogy egy bejegyzés alapján az ítélet nem ítélet, úgyhogy kérlek, linkeld be ide a szerinted legjobban sikerült bejegyzésedet is, kíváncsi lennék arra is.

Végül pedig annyit fűznék hozzá ehhez az egészhez, hogy ha van blogger, aki alapjaiban tagadja és irtani szándékozza a celeb-szex(most csak így helyesen)-erőszak triumvirátust, akkor az Mainframe!

Érdeklődve várom azt a bizonyos legjobbnak ítélt művet!

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2010.07.22. 12:08:45

Kedves @PlaTina512: !

Jogos az észrevétel: ez egy régi vicc, nálam nem is a poen volt a csattanó. A humor forrása az volt, hogy valaki lehet olyan göde, hogy ezt a pofonegyszerű viccet sem képes rendesen elmondani. Sajnálom, hogy ezen magas üzenet nem érte el a receptoraid. Sebaj! Próbálkozz a napiszaron!

A másik: definiálná nekem valaki, mi az a modoros? Mindég ezzel azonosítanak, holott én kiváló stilisztaként definiálom magam. Miért oly divatos ez az elnevezés? Ez az új módi, ami után a birkák vonulnak?

Üdv:
ifj. Farkas Gyula

ifj. Farkas Gyula · http://kosbor.blog.hu 2010.07.22. 12:11:36

Kedves mainframe!

Írj jobb bejegyzéseket és te is kikerülsz az indexre! Akkor nem kell acsarkodnod. Uva acerba.

Üdvözlettel:
ifj. Farkas Gyula

Heorogrim 2010.07.22. 14:41:31

(off) Egyre jobban hiányzik egy "Elrejt" gomb a kommentek mellé. Így kell elüldözni egy blog törzsolvasóit... :S

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.07.22. 15:09:51

@ifj. Farkas Gyula: Ha figyelmesen és okosan visszaolvasol, vagy csak simán figyelsz, akkor rájössz, hogy nekem bőven nem célom kikerülni az index címlapra, nem is ez volt a probléma. Hanem az, hogy én ott minőségi, érdekes, változatos tartalmat szeretnék olvasni, ha már egyszer kézzel válogatják. És ebben nincs benne sem a Bőgőshajó blog (legalábbis nem ötször), sem pedig a Kosbor.
Ha ezt így beépítettük a tudatba, akkor térjünk rá az acsargás-témára. Szeretném ha erre rámutatnál ujjal, hogy hol tapasztaltad.
Ellenben _te_ viszont a második hozzászólásodtól másból sem állsz, mint acsargásból. (ld. frusztrált figura lehetsz, dagonya, próbálkozz a napiszaron, birkák, uva acerba stb.) Én átgondolnám amit írok, mielőtt leírom, mert ez így kicsit komikus ám. :)
Külön tetszett, hogy Platinának is csak a csípőből jövő beugatásra futotta tőled, holott ő csak a címlapos bejegyzésedet véleményezte, rólad például egy rossz szót sem szólt, ha megfigyeled. Sőt, feladta a labdát, hogy küldj valamit, amit jónak ítélsz, hogy ne egy random bejegyzésből ítéljünk. Efölött is elegánsan sikerült elsiklani, gratulálok.
Az a baj, hogy ennyi minimális konfliktustól is kiestél a szerepedből, és megállás nélkül acsarogsz (ha már így behoztad a szót, használjuk), persze a szokásos finomkodó szavakba csomagolva. De asszem mindenki érezte a stílusváltást.
Kötelező latinos arcoskodás a végére, nyilván: Quo usque tandem abutere patientia nostra?
@Heorogrim: Mindenkinek jár a szabad véleménynyilvánítás, ez az internet egyik vívmánya, nem vesszük el csak úgy. Még tőle sem.

Heorogrim 2010.07.22. 16:05:48

@Mainframe: Nem akarok én elvenni senkitől semmit, csakis magamat szeretném megfosztani az élménytől, amúgy facebookosan. :P

Friplifrapli 2010.07.23. 15:18:23

Asszem eljutottam oda, hogy nemár. Onnan indultunk ugye ki, hogy Mainframe-nek nem tetszik ifj. Farkas Gyula blogja. Mainframe törzsolvasói közül páran megállapították, hogy nekik sem (közben óhatatlanul növelték ifj. Farkas Gyula olvasottságát). Aztán már ott tartunk, hogy itt is olvashatjuk a szösszeneteit, komment formájában (nem, így sem tetszik), mitöbb, már külön lábjegyzetet is kap. Szerintem nem kéne ennyit foglalkozni vele, úgyis megmarad a saját blogján, a saját rajongóinak, mi úgyse olvassuk, nem tudom, Ti hogy vagytok vele...
süti beállítások módosítása