mozgás

tömeg

máshol

Genf 03.31. - 04.05.

2010.04.09. 01:17 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: kép kalandjaim társaság

Volt ilyen ultimét bloggertalálkozó (persze ezt csak viccből húzzuk rá az eseményre, még mielőtt), amiben Mainframe és párja Fleur és párja vendége volt egy hétig Genfben (és környékén, amin azt majd a képeken látjátok).

Nagyon részletes beszámolót nem terveztem tartani, ha valakinek van konkrét kérdése, majd úgyis felteszi. A képeket a teljesség igénye nélkül szelektáltam úgy 5-600 közül, nincs rajtuk minden szobor, program, táj, miegyéb, de úgy érzem adnak egy jó keresztmetszetet.

Nem vagyok antropológus, de én semmi különleges svájciasságot nem éreztem a városon vagy az embereken, minden teljesen franciás volt. Ehhez hozzátartozik az a hanyag elegancia is, ami miatt nem találkoztam azzal germános renddel és tisztasággal ami a fejemben élt Svájc kapcsán, igaz a német részen lehet hogy úgy van, ott nem jártam. A másik nagy illúzió ami abszolút szertefoszlott az a város méretére vonatkozott. Genf azzal együtt hogy UN, meg világváros, meg bankok, meg miegyéb, egy ~200e-es városka. Engem ez megdöbbentett.

Nade képek most már tényleg:

 

 

Jet d'Eau*, Genf egyik híres látványossága. Virágóra. Balra Heorogrim látható, jobbra Fleur. UN. Ők itt írják a ZH-t, nyilván.

 Szuggesztív jelzés. Fleur szerint óriási meztelencsigák üldözik a figurát.  CICA (jó, nem, CICR, Vöröskereszt)  And now, something completely different...
     
 Aztán a város botanikus kertjében egyszercsak szembejött egy pálmaház. Ilyen volt a teteje. Belülről... Most miért...? Szerintem jó.  Nesztek háttérnek.
     
 Meg még.  Na, majd arra a hegyre is megyünk ám nemsokára.  Láttatok már fészkelő hattyút? Na, most már igen.
     
 Lépten-nyomon ilyen és hasonló szobrok, parkok, emlékművek. Nice.  Felzászlózott híd, szélcsendben (fakk).  Ha épp nincs sok felhő, ilyen a láthatár.
     
 Aztán másnap gondoltuk nézzünk hegyi falut, Annecy^-t konkrétan.  Képeslap-feeling, nem? Hegyi falu, patakok, tó, hidak, sikátorok, amit akarsz.  ...és az egyik helyi sajtkereskedő szerény kínálata. Feléről azt sem tudom mi az.
     
 Mf és Heorogrim. Fleur és jegyese.  A helyi kastély ablakán át. Ilyen művészi ez.
     
 Aztán következő nap azt találtuk ki hogy hegyet°mászunk.  Már fent. Na mi az ott? Na mi?  Igen, hó.
Onnan lentről jöttünk. Igen, gyalog. Igen, ösvényen.  Utolsó nap, Genf óvárosa a téma. Kímélő program.ˇ  A katedrális tornyából.
 A város felülről 1.   A város felülről 2.   A város felülről 3.
 Azért az óváros adja a feelinget nem kicsit.  Heorogrim meg talált végre valamit ami kicsit emlékeztet cicára.  Na itt a katedrális. Onnan fentről készültek a kicsit előbbi képek.
   
   ...aztán hazarepültünk jól.  

 

*Úgy lett, hogy Napoleon ittjártakor felmászott az akkor a felszínen futó főnyomócsőre beszédet mondani. A beszéd közben egyszercsak, mikor a lábával toppantott, az a fent látható eredménnyel járt (Arról nem szól a mese hogy leesett-e ennek hatására, szerintem simán igen. Fleur, leesett?). A helyiek azt hitték szándékosan csinálta, ezért az iránta való tiszteletből a mai napig is van jet d'eau.

^Franciaország 6 legszebb helye közt van számontartva, egyébként. Merthogy ez már Francia földön van, mint kb. minden ami nem konrétan Genf. Az a város egy kis svájci félsziget Franciaország területén kb.

°Ami Saléve volt. Nincsenek adataim róla. Mindenki kivolt a végére mint a liba. Lefelé egy ilyen zárt kabinos libegővel jöttünk, az elég gyorsan leért.

ˇVoltunk ám itt fondüzni is, de azt nem dokumentáltam képekkel. Kaját valahogy nem érzem dokumentálandó dolognak. Meg sötét is volt bent.

Jelzem ez volt az utolsó alkalom hogy képeket ilyen kőkori módon betördeltem rendesen a bejegyzésbe, legközelebbre most már komolyan keresek valami webalbumos megoldást, és csak linkelni fogom. Mert ez kurvasok meló volt, ráadásul indokolatlanul. És gányul is néz ki, mert a képeket valamiért képtelen középre zárni, pedig fél órát rugóztam rajta, de akkor sem. (Meg a fotók is szarok, tudom...)

Szeretnénk megköszönni Fleur-éknek a vendéglátást, a kalauzolást, meg minden egyebet az ottlétünk alatt. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr1001904954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása