mozgás

tömeg

máshol

Hogyan alázd meg magad 5 egyszerű módon

2010.01.17. 11:54 | Mainframe | 7 komment

Címkék: net szánalmas beszólok

Mert a netre írni sem lehet akárhogy. A teljesség igénye nélkül álljon itt pár dolog, amitől instant módon egy kisegítőiskola szintjére fognak elhelyezni magukban akik olvasnak.

CSUPA NAGYBETŰVEL ÍRÁS.
Ez egy ősi toposz, nem is akarom túlragozni. A chates szokások nyomán ez a kiabálást hivatott szimbolizálni. Aki örökké így ír, az valószínűleg nem állandóan kiabálva próbálja interpretálni a mondanivalóját, hanem inkább: 1. Véletlenül rátenyerelt a Caps Lock-ra, amiről sosem tudta mire való, ezért kikapcsolni sem tudja az effektet. Elfogadnám hogy vannak ilyen emberek, ha nem akarnának a netre írni. Akármit. 2. Szándékosan ír folyamatosan naggyal, mert úgy gondolja hogy így kiemeli a mondanivalóját a sok kisbetűs tartalom közül, és ezért jobban oda fognak figyelni rá, ad abszurdum ettől még igaza is lehet egy vitában. Hogy ez a verzió mennyire szomorú, azt nem is kommentálnám.

Hósszú magánhangzók használata indokólatlan helyeken.
Ha valaki lehagy egy ékezetet, azt sókmindennek betudhatjúk: angól billentyűzete van, vagy csak vólt, de azt szókta meg, stb. Ellenben ha valaki plúsz ékezetet iktat be, arra nincs mentség. A rővid és hósszú magánhangzók még csak nem is egymás mellett helyezkednek el a bíllentyűzeten, tehát elgépelésről sem lehet szó. Ezt hiperkórrekciónak hívják, amikór fógalma síncs a nyelvtanról, és ezt túdja is magáról, ezért ótt is javít ahól nem kéne. Csak azón csódálkozom hógy nem szól neki senki.

Felkiáltójellel zárni minden mondatot! A kijelentőeket is! Illetve: sok felkiáltójel használata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ilyenkor az író megpróbálja átadni hogy épp nagyon nekihevülve írta amit írt!!!! Annyira hogy a nyelvtan teljesen másodlagos szerepbe került! Esetleg még azt érzékeltetheti hogy ő nagyon komolyan gondolja amit ír, ezért feleslegesek az ellenérvek, neki van igaza!!!!! Üzenem: nem, és tanulja meg a többi írásjelet is, hasznos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mondatok kisbetűvel kezdődnek, és nem érnek véget az új mondatokat csak úgy odateszi az előző mögé írásjel nélkül
hálisten ez egy ritkább válfaj de ha már előfordul, általában tömeges (és általam reprodukálni nem kívánt) helyesírási hibákkal és elgépelésekkel párosul ez a réteg minden bizonnyal titkos tudásként adja kézről kézre a vessző írásjelet, mert azt valami csoda folytán ismerik bár teljesen rapszodikusan használják erre a magatartásra lehet indok a szélsőséges nemtörődömség de ha ennyire nem érdekli akkor minek ír egyáltalán a másik verzióba, miszerint inkább megkíméli magát az agymunkától amit a szóhalmazok mondattá formázása jelentene inkább nem is gondolok bele előfordulása köszönhető esetleg a chaten való nevelkedésnek is, ahol ugye egy enter megkímélte őt a formázási kényszertől

Minden igekötő elváló, esetleg ami elváló, az nem.
Folyószövegben nehéz lenne példát adni erre a szindrómára, ezért itt egy rövid válogatás: meg csinálja, el utazik, szét esett, stb. A másik véglet pedig a lefogom tenni, felfogom venni, és így tovább. Apróság, mégsem tudom egy ilyen után komolyan venni az illetőt.

Ha valakinek van még hozzátennivalója, kommentben megteheti.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr411678878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Haszprus · http://blog.haszprus.hu 2010.01.17. 22:45:09

a hósszú magánhangzókón szakadtam a röhőgéstől :D:D:D

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.01.17. 23:37:43

@Haszprus: És kapaszkodj, ez volt az ami az egész megírását végül kiváltotta, annyira minden nap találkozom vele itt-ott. Pedig ha lehet, a leginkább szánalmas mind közül.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2010.01.22. 10:40:11

Ennél már csak az fájóbb, mikor angolszászék képesek olyanokra, mint a your-you're keverése, vagy a than-then csereberélése, hiszen most egy igekötő ide-oda, egy ékezet, CSUPANAGY nem változtatja meg a szó(összetétel) jelentését.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.01.22. 11:44:15

@PAStheLoD: Azért ott is rá lehet jönni hogy mit akart ha kizoomolsz a mondatra. De tény hogy ha lehet, náluk még jellemzőbb a hibás helyesírás, pedig valamivel könnyebb a nyelvük mint a miénk. :) Előszeretettel szoktam leégetni az ilyen agysebészeket a különböző fórumokon (nem azért mert én olyan jó vagyok, hanem mert ők olyan bénák). :D

kittka · http://kittka.blogspot.com/ 2010.01.22. 14:23:55

Nekem még nagy kedvencem a "narisari palimali" és társaik. :)
Sőt, bash.hu-n meg qdb-n olvasgatva többször látom, hogy divat helytelenül írni, pl.: mijen és hasonlók. Gondolom örülnek, hogy spóroltak 1 karaktert.
Ezen kívül magam égetem állandóan azzal, hoyg képtelen vagyok a 'hoyg' szót begépelni... Szerintem ez valami fogyatékosság nálam. :D

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.01.22. 15:49:53

@kittka: A nyilvánvaló elgépeléseket sosem vettem hibának, pont azért mert kizárólag azt jelzi hogy az illető sietősen gépelt (a hoyg is nagyon jellemző, továbbá ott a nme, a személyes kedvencem). Az meg mindennek a teteje hogy egyesek divatból nem írnak helyesen. Ez olyan mintha trendi lenne nem fürdeni, vagy ilyesmi. Csak gratulálni tudok hozzá. Majd osztunk nekik kedvezményes, falhoz szóló helyjegyet. Amiből kapnak persze az affektálva írók is ("naon cejizem"). Csak legyen elég fal.

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2010.01.24. 18:23:19

@PAStheLoD: Akkor ezt sasold:
www.lamebook.com/forever-lame
Hogy a klasszikusokat idézzem: LOÁL :D
süti beállítások módosítása