mozgás

tömeg

máshol

Büntessük a gazdagokat

2009.12.06. 17:19 | Mainframe | 4 komment

Címkék: média reakció beszólok

Megy most az indexnek egy egyébként egész jól megcsinált és tanulságos sorozata az ún. sherwoodi erdő hajléktalanjairól, amiben az utolsó rész végén az egyik nő szól egy olyat, hogy az lenne jó ha a felső x ezer helyet cserélne az x ezer hajléktalannal, na, az.

Aztán tessék mondani, miért is? Azért mert ő jólétbe született? Vagy neadjisten azt munkából elérte? Nem vagyok annyira naiv hogy ne tudjam: a felső x ezer nagy része nem feltétlenül törvényes úton-módon jutott a vagyonához, de akkor sem azért kéne büntetni mert gazdag, hanem mert bűnöző, esetleg.

Tessék már gondolkodni mielőtt ilyeneket tetszik mondani. (Tudom hogy ez tőle pont nem elvárható, de sajnos ez a hozzáállás rettentő széles körben elterjedt, hogy "Büntessük meg a gazdagokat." Oltári primitívség ez, jöjjünk rá így lassan a 21. században, kérem.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr391578267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2009.12.10. 11:20:45

Továbbra is azt tartanám a legideálisabbnak, hogy mindenki maga oszthatná el az hozzájárulásának ~80%-át költségvetési témák, specifikus programok/projectek szerint. Mivel pl. nem kívánom támogatni a BAZ megyei népek puruttya-segélyezését, ellenben támogatnék egy XY autópályát vagy hidat vagy kutatólabort vagy szakot, iskolát, stb..

Mainframe · http://mainframe.blog.hu/ 2009.12.10. 12:27:55

@PAStheLoD: Nem gondolom hogy a két téma annyira szorosan összefüggene, de ettől függetlenül abszolút támogatom az ötletedet.

fl0werstar · http://fleurageneve.blogspot.com/ 2009.12.30. 21:54:57

Az egész romantikus elképzelés (én már soxor találkoztam hasonló gondolattal, és nem csak a kommunizmus ill.Robin Hood kapcsán) azokon az amúgy jogos megállapításokon alapszik, hogy a világon élnek gazdagok és szegények, és a világ nem tökéletes. Ebből persze lehet korrelációt koholni jobb híjján, és persze az is igaz lehet, hogy vannak olyan gazdag emberek, akik észre sem vennék, ha a vagyonuk X %-a "eltűnne", sok szegénynek meg ugyanaz az összeg sokat dobna az életszínvonalán. Na, ebből a sok igazságból a nem túl fejlett emberi agy kihozza a képletet: onnan el, oda nesze, oszt minden jóvan. Bámulatos, hogy emberek micsoda "okos megoldásokat" tudnak összehozni! XD Remélem, a néni nem parlamenti tag XD
süti beállítások módosítása