mozgás

tömeg

máshol

Roxy Rage No. n+1

2009.11.18. 02:44 | Mainframe | Szólj hozzá!

Címkék: zene szánalmas beszólok

Erről is már sikerült egyszer kirohanást írnom, de az még nem itt volt, úgyhogy nektek is elmondom mi fáj: hallgatom ezeket a menő, aktuális slágerzenéket játszó adókat (kényszerből, hogy máshogy), és azt veszem észre hogy egy rahedli ismert, befutott, egyéb műfajba tartozó számnak egyszerűen lenyúlják a dallamát (az esetek felében bejelentelenül, értsd nem szerepel az új szám címében a régi még hivatkozásszinten sem), alábasznak egy négynegyedet vagy faszomtudja (nem értek hozzá), és akkor ez most sláger, nesztek.

Ezzel az az alapvető problémám, hogy ez nem zene, nem alkotás, nem művészet, maximum spekuláció. Ettől nem lesz zenészebb az elkövető mint egy esküvőkön szolgáltató szintis jómunkásember, akinek benne is van a nevében: munkás. Dolgozik, ebből él. Nem a zeneművészet iránti elkötelezettség vezérli, hanem leginkább a pénz. Csakhogy ezek a remixes arcok képesek és odaállnak a vörösszőnyegen az igazi zenész mellé, és úgy fotózkodnak vele, mintha egy kategória lennének.

Szóval azt tudnám mondani az ilyen laptopos-dobgépes hülyegyerekeknek, hogy mielőtt meggazdagszik abból hogy lenyúl egy Coldplay számot és agybaszó szeletelést csinál belőle, hogy esetleg álljon oda a rendezvényes szintis mellé, mert ott a helye. Ott esetleg kialakul benne némi alázat, és legközelebb nem felejti ki a lenyúlt szám címét, sőt, horribile dictu esetleg leül és megpróbál írni egy egészen saját zenét. Ami hozzáteszem ebben a műfajban megintcsak nem az a Beethoven-kaliberű zenészt követelő feladat. Szóval ha annyira bejön neki az a Coldplay szám, alapítson tribute bandet, vagy valami, de ez így nem oké, szerintem.

Állatira unom hogy hatalmas tömegek próbálnak mások sikerének a farvizén előretörve érvényesülni, nem ritkán abszolút nulla háttérrel, és erre utána úgy verik, mintha ők csináltak volna valamit is. És gondolhatjátok hogy egy ilyen eset miatt nem fogtam volna billentyűzetet. Kb. a ma hallott számok fele valami feldolgozás volt, és nem tematikus műsor volt... Nem igaz hogy ezzel csak nekem van bajom. Még valaki, esetleg?

PlaTina kolléga mutatta ezt a linket a témához, és hát igen, erre gondoltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr91533468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása