mozgás

tömeg

máshol

Indexes gúnyolódás, plusz lol-faktor hétvégére

2009.10.09. 18:36 | Mainframe | 1 komment

Címkék: média net beszólok

Egy ideje elég gyakran és széleskörűen olvasom az indexes írásokat, és mára abszolút meggyőződéssé érett bennem a kezdeti sejtelem: az indexesek ha írnak valamiről, akkor nem hagynak ki egy alkalmat sem hogy az adott dolgot ki ne gúnyolják, nevetségessé ne tegyék. Félre ne értsetek, ez nem feltétlenül rossz dolog, csak megállapítottam hogy így van. Annyiból jó, hogy a legtöbb téma amire reflektálnak megérdemli az oltást. Annyiból rossz, hogy amíg egy ilyen pikírt szemlélet elmegy egy amatőr blog hangvételének, egy monstre nagy hírportál hozzáállásaként amatőr és gagyi hatást kelt. Ez egy vicclap attitűdje, aki így áll hozzá mindenhez, azt könnyen így kategorizálhatják. Ez rövidtávon jó és vonzza az olvasókat, hosszútávon viszont a fejlődés kerékkötője lehet, szerintem. (Én pedig ugye lófaszt sem értek hozzá.) De tény hogy manapság ez adja az index jellegzetes ízét, ami miatt (lehull a lepel, omg) én is olvasom.

Most majd jön a sok feketeöves százdanos törzsindexes meg fórumos (jön a faszt igazából, nem jár erre senki új), hogy újszülöttnek minden vicc új, és milyen béna vagyok hogy csak most jövök rá erre amikor az index már a rendszerváltás előtt is ilyen volt, és különben is mit szólok bele, az index pályája meredeken megy felfelé.

Egyébként az utolsó, végleg meggyőző bizonyíték ez a videosorozat volt, mely Csábítás Akadémia néven fut, és az egy dolog hogy már önmagában is kellően szánalmas (lehet hogy lesz belőle egy önálló posztom is, ki tudja), de az indexes tálalás úgy érzem még inkább azzá akarja tenni (pl. 2-es és 3-as részben is látványos pofáraesés a vége a kísérletnek). Három rész van fent jelenleg, az elsőt nem láttam, de nem is érdekel, a teljesség kedvéért van itt:

Egy, kettő, három.

A bejegyzés trackback címe:

https://mainframe.blog.hu/api/trackback/id/tr161439196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2009.10.10. 00:48:47

Szerintem az index magas gúnytartalmú cikkeit a mai magyar valóság [tm] szponzorálja. Szerintem.

Plusz, valahogy ezzel próbálják megőrizni a függetlenségüket. Fene tudja mennyire azok, de legalább nem annyira arctalanok, mint egy NOL, HVG, FN vagy akár a magyarország.hu. Gondolok itt az Újságírás vagy halál videóikra.

Amúgy is, manapság nincs értelme komoly [monstre?] hírorgánumokról beszélni. Úgyis minden mögött ott a pénz, a kiadó, az XY média-konglomerátum, ami úgyse független.
süti beállítások módosítása